sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Rocky V (1990)

Rocky V päätti pitkäksi aikaa Rocky-elokuvien sarjan kunnes 2006 Sylvester Stallone ohjasi vielä Rocky Balboan.

Rocky (Sylvester Stallone) sai kovia tällejä Rocky IV:ssa neuvostoliittolaiselta Dragolta. Lääkärit toteavatkin, että Rockylla on aivovaurio eikä hän voi enää otella. Samaan aikaan suulas promoottori Duke (Richard Gant) yrittää saada Rockyn takaisin kehään. Vaimonsa (Talia Shire) järkähtämättömällä kieltäytymisellä Rocky ei kuitenkaan siihen suostu edes silloin kun menettää kaiken omaisuuden huijaritilinhoitajansa takia. Rocky palaa vaimonsa ja nyt esiteini-ikäisen poikansa (Sage Stallone) kanssa kotikulmilleen asumaan.

Rocky päätyy manageriksi nuorelle lupaukselle Tommy Gunn (Tommy Morrison), joka kuitenkin huipulle päästyään menee Duken kelkkaan. Rockyn poika on aavistanut petoksen, mutta Rocky on liian sinisilmäinen. Duken pohjimmaisena tarkoituksensa on ollut aina saada Rocky jälleen nyrkkeilemään, mutta tämän elokuvan loppuottelua ei käydäkään kehässä vaan baarin takapihalla. 

Tommy olet kuin poikani, ota shortsini
 Minusta Rocky-elokuvat on ollut nyt hauska katsoa putkeen kun ne kertovat niin räikeästi kulloisestakin ajan kuvasta. Tässä Rocky femmassa ysäri oli vahvasti läsnä siinä, että rikkaudet ei enää ollutkaan se juttu. Urbaani ympäristö ja rap-musiikki kehystivät elokuvan puitteet. Tykkäsin enemmän tästä koruttomuuteen palaavasta tyylistä. 

Isä ja poika
Elokuva myös keskittyi enemmän Rockyn poikaan, jota esitti Sylvester Stallonen jo nyt edesmennyt poika Sage Stallone. Mielestäni oli ihan hauskaa että tässä elokuvassa ei toistettu Rockyn treenausrulettia vaan muottia rikottiin vähän vaikkakaan ei paljoa, koska Tommy hoiti suurelti Rockyn osan. Tosin oli ihan hyvää vertailua vielä tuoda esille se, että vaikka Tommylla oli talentti, niin ei Rockyn sydäntä: jos ei ole sitä, niin ei ole sitä. Rockyn pojan kapinointiakin oli ihan mielenkiintoista katsoa vaikka tuntuikin vähän irralliselta ja Rocky-elokuvaan kuulumattomalta.

Duke oli inhottavan viihdyttävä päällepäsmäri josta tuli mieleen Seinfeldista tuttu Kraimerin asianajaja Jackie Chiles. 

Kumpi on kumpi?


 ***

Ohjaaja:John G. Avildsen (Rocky, Krate Kid, Karate Kid II, Karate Kid III)
Pääosissa: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
Kesto:104min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.