sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

The Darkest hour (2011)

Katsoin Anttilan alesta ostamani The Darkest hour scifi-elokuvan.

Sean (Emile Hirsch) ja Ben (Max Minghella) menevät Venäjälle hoitaakseen kehittelemänsä idean diiliä vain huomatakseen, että projektin johtaja Skyler (Joel Kinnaman) on varastanut poikien idean ja ottanut siitä kaiken kunnian itselleen. Skyler mukavasti muistuttaakin, että "hei, tämä on Venäjä, ei mikään lässy Jenkkilä. Älkää olko niin naiveja". Pojat menevät cooliin baariin parantelemaan haavojaan ja tapaavat siellä kaksi kuumaa kissaa; Natalien (Olivia Thirlby) ja Annen (Rachael Taylor). Skyler sattuu myös tulemaan paikalle.

Taivaalla tapahtuu ihmeitä kun sieltä sataa outoja valoilmiöitä jotka osoittautuvat vihamielisiksi sähkövirroiksi, jotka saapuvat maahan kaivamaan kuparia ja nikkeliä ruuakseen...kyllä. Ihmisen joutuessa kosketuksiin tällaisen virran kanssa, palaa tämä poroksi. 

Emile on juuri nähnyt elokuvan raakaversion.
Argh! Elokuva oli paitsi mielenkiinnoton, niin myös järjetön. Suurin osa maapallon väestöstä kuoli näihin sähkötyyppeihin kun joutuivat niiden kanssa kosketukseen, mutta Natalie ei palanut poroksi kun sähkövirta "nappasi" häntä jalasta ja veti. Ryhmän roolit olivat myös jaettu kliseisesti ja tyhmä panikoiva tyttö kuoli ja fiksu tyttö selvisi. Pidän yleisesti ottaen Emilestä, mutta hänet roolitetaan turhan hanakasti samanlaisiin "olen villi ja vapaa rebel" tyypeiksi. Venäjä oli myös kuvattu huvittavan pahana paikkana vaikkakin ihan kivaa vaihtelua, että kaikki ei aina tapahdu Jenkeissä.

Vihollisena sähkö ei ollut hirveän pelottava vaikka tappoikin ihmisiä ja näiden motiivi ja olemassaolo jäi hieman epäselväksi. Ilmeisesti kuitenkin jonkin sortin alieneita, jotka olivat vain sähköä.  

Suhteellisen tylsää katsottavaa.

*1/2

Ohjaaja:Chris Gorak (Right at Your Door)
Pääosissa: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella
Kesto:89min
Valmistusmaa: USA

3 kommenttia:

  1. Luulin jo, että minulla olisi tämä, mutta ilmeisesti onnekseni ei olekaan.

    Se oli Attack the Block johon tämän sekoitin.

    VastaaPoista
  2. Joo, onneksi ei ole. Tätä ei kyllä voi suositella kenellekään. Samalla teemalla varustettuja alien-invaasio leffoja alkaa löytymään jo niin paljon, että helposti ne sulautuu yhdeksi möykyksi. Vaikka mukaan mahtuu hyviäkin ja yleisesti ottaen lajityypistä pidän, niin suurin osa on kuitenkin aika laadutonta roskaa, kuten tämä.

    VastaaPoista
  3. Meinasin tämän leffan ostaa tuosta meitin paikallisesta viteovuokraamosta. Hintaan 2.50 €. Mutta jostain syystä muutin sitten mieleni. Nyt luettuani arvostelusi olen erittäin tyytyväinen, että niin kävi.

    Hyvää uutta vuotta 2014 toivotteleepi hän :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.