sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 26. joulukuuta 2013

Santa Claus (1985)

Hyvää joulua kaikille näin hieman jälkijunassa! Neljännen ja sen viimeisen adventin jouluelokuvaksi valikoitui 80-luvulla valmistunut Joulupukki (Santa Claus)

Taikaa kuvataan kimalluksin.
Joulupukki-elokuva kertoo historian joulupukin takaa. Kaikkien tuntema joulupukki oli aluksi tunnettu nimellä "Setä Joulu"(David Huddleston) ja hänellä oli tapana antaa itse veistämiään lahjoja kylän lapsille. Yhtenä päivänä muorinsa (Judy Cornwell) kanssa reellä matkustaessaan kuolevat he melkein kylmyyteen. Heidät kuitenkin pelastaa tonttujoukko, joka ilmoittaa, että "Setä Joulun" kohtalo on olla joulupukki, joka rakastaa koko maailman lapsia, koska omia tällä ei ole.

Vuosisadat vaan vilisevät kun pukki jakelee lahjoja ympäri maailmaa kunnes päästään ahneelle 1980-luvulle. Leluja ei enää tuo pelkästästaan pukki kun paha leluyhtiön johtaja B.Z (John Lithgow) myy huonosti valmistettuja leluja lapsille annettaviksi. Yksi Korvatunturin tontuista Batch (Dudley Moore) päättää yhdistää voimansa B.Z:n kanssa, jotta joulupukki huomaisi hänen kykynsä lahjankeksintä alalla...huonoin seurauksin. 

Judy Cornwell ja David Huddleston
Joulupukki oli mukava jouluelokuva. Huddleston oli vakuuttava joulupukki, jossa oli luontaista auktoriteettia ja lämpöä. Oli hauska nähdä Judy Cornwell joulupukin muorina kun tiedän hänet vain Pokka pitää -sarjasta hieman roisimmasta roolista. Mielestäni Dudley Moore on hauska veikko, mutta tässä hänen roolinsa oli olla itsekäs hankaluuksia aiheuttava tonttu, joten en erityisemmin hänestä tässä pitänyt. John Lithgow oli loistava kaiken pahan ja ahneuden ruumiillistumana.

Muahahhaaa!
 Jos joulupukki olisi oikeasti olemassa, niin on tämä kertomus vieläpä uskottava tapa miten hän olisi saattanut syntyä. Näin 80-luvun lapsena tämän elokuvan tyyppinen estetiikka satuelokuvassa miellyttää omaa silmääni.

Ihan hyvä jouluelokuva.

***

Ohjaaja:Jeannot Szwarc
Pääosissa:Dudley Moore, John Lithgow, David Huddleston | See full cast and crew »
Kesto:107min
Valmistusmaa: UK, USA

5 kommenttia:

  1. Hyvää joulun jatkoa vaan! :) Mutta mikäs se tämä elokuva on, ei ole ollenkaan tuttu minulle, mutta kiinnostus kyllä heräsi! Tämän vuoden jouluelokuvat on nyt katseltu, mutta pakko ehkä ottaa katseluun ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa juuri tajusin, että perhana minullahan on tämä leffa hyllyssä. Sitä en muista olenko sitä koskaan katsonut, mutta äkkiäkös sen selvittää. Levy vaan lautaselle ja pyörimään :D

      Poista
  2. Eikun vaan pyörimään Tuoppi! :D Vielä kerkee vähän fiilistellä joulua! Ja minäkään en horrendous ollut kuullut tästä aikaisemmin saatika nähnyt. Kesällä kirpparilla ollessani osui vaan silmääni ja matkaan lähti.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.