sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 14. joulukuuta 2013

Le Divorce (2003)

"ALERT! ALERT! Järkyttävää shaibaa!" Kannessa olisi ehdottomasti täytynyt olla kyseinen varoitustarra. Le Divorce - Avioero ranskalaisittain (Le Divorce) ei ainoastaan onnistunut olemaan huono elokuva tarinallisesti, mutta se onnistui myös melko varmasti loukata kasapäin ranskalaisia.

Roxeanne (Naomi Watts) asuu Ranskassa aviomiehensä kanssa, joka päättää jättää hänet. Vierailulle on juuri tullut samaan aikaan Yhdysvalloista Roxeannen sisko Isabel (Kate Hudson). Isabel päätyy suhteeseen naimisissa olevan politiikon kanssa sekä työskentelemään kiehtovalle kirjailijalle (Glenn Close). Roxeanne ei haluaisi avioeroa samaan aikaan kun omaisuuden jaossa koetaan riitatilanteita Roxeannen perheelle kuuluvasta arvokkaasta maalauksesta.

Elokuvassa voi myös nähdä mm. Stephen Fryn.

Asianajajan pakeilla.
 Takakannessa on teksti: "Kiehtova, seksikäs komedia loisteliaalla tähtikaartilla varustettuna!". Missä oli elokuvan komedia? Siinä kun Roxeannen mies jätti tämän? Siinä kun hän yritti itsemurhaa? Tai kun hänen aviomies löytyy murhattuna pihan roskiksesta? Mikään näistä asioista ei elokuvassa minua erityisesti naurattanut tai liikuttanutkaan sen puoleen. Elokuva oli ehkä markkinoitu väärin, mutta ei se draamanaakaan ollut kummoinen: "Ranskan laki on surkea ja Jenkeissä avioero olisi ollut paljon oikeudenmukaisempi, byhyy". Elokuvassa olleet näyttelijät osaavat ja osasivat kyllä näytellä, mutta itse elokuva tuntui tarkoituksettomalta tapahtumien sarjalta.

*

Ohjaaja:James Ivory
Pääosissa:Kate Hudson, Naomi Watts, Stockard Channing
Kesto:117min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.