sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 1. heinäkuuta 2013

My Life in Ruins (2009)

Ostin joskus leffankatseluhimoissani lähikaupasta pahvikansissa majailleen elokuvan: Kreikkalainen lomamatka (My Life in Ruins). Pätkää tähditti Kreikkalaisesta naimakaupasta -elokuvasta tuttu Nia Vardalos.

Georgia (Nia Vardalos) on Amerikasta valmistunut akateemikko, joka on menettänyt opetustyönsä Ateenassa ja hänen on täytynyt ottaa matkaoppaan paikka pienestä matkailutoimistosta. Georgia ei ole kovinkaan innoissaan työstään ja hakeekin kokoajan työpaikkaa Jenkeistä. 

Huonoa palautetta ryhmäläisiltään saava Georgia saa hoidettavakseen vaikean B-ryhmän, joka on täynnä haastavia matkustajia, kuten kaljoittelevat ja epäselvät aussit. A-ryhmän saa puolestaan itselleen matkailutoimiston tähti Nico (Alistair McGowan), jonka ryhmä sisältää lähinnä siistejä kanadalaisia. Kuskiksi Georgia saa oudon karvaturrimiehen - Poupin (Alexis Georgoulis), joka ei turhia puhele.

Viikon edetessä alkaa Georgian suhde ryhmäläisiin ja työhänsä muuttua Poupin sekä viisaan ryhmäläisen Irvin (Richard Dreyfuss) toimesta.

Kuvauspaikan otos.



Kiinnitin ensimmäiseksi huomiota siihen kuinka paljon hoikemmalta Nia näytti tässä kuin Kreikkalaisessa naimakaupassa. Osa sen elokuvan viehätystä piili juuri siinä, että Nia näytti normaalilta eikä nälkiintyneeltä niin kuin tässä. En tiedä jäikö Nialle jotain traumoja pulskemmasta olemuksestaan, koska tässä elokuvassa hänen romanttiselle kohteelleen oli asetettu irralliselta tuntuvia repliikkejä, kuten "olet liian laiha" tai "pyllysi on liian pieni". Joka tapauksessa uudella hehkeällä ulkomuodollaan Nia menetti sen hauskan normiuden mitä hänessä oli "siinä toisessa elokuvassa".

 Elokuva tuntui muutenkin erittäin väkinäiseltä ja Naimakaupan maineella ratsastavalta. Sinällään hauskaa, että elokuvan romanttisena kohteena toiminut Alex ei ollut kukaan, ainakaan kansainvälisesti tunnettu näyttelijä, mutta hän ei ollut tarpeeksi hyvä näyttelijä, että olisi ollut kiinnostava katsoa. Hän tuntui enemmänkin joltain Dressman-mallilta. Myös Georgian tekemät havainnot turisteista olivat latteita, kuten: "Miksi pitää syödä koko ajan jäätelöä?". Ja turistit olivat muutenkin laatikoitu ärsyttäviin stereotypiohin.

Dreyfuss ja Nia pitivät elokuvan OK:na, mutta heikoilla eväillä oli tämä Kreikkalainen lomamatka varustettu.

**1/2

Ohjaaja:Donald Petrie
Pääosissa: Nia Vardalos, Richard Dreyfuss, Alexis Georgoulis
Kesto:95min
Valmmistusmaa: USA, Espanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.