sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kirppareiden kätköistä

Kävin vierailemassa vanhempieni luona Korso-cityssä ja kävin tsekkaamassa sinne tulleen uuden SUN-kirppiksen. Vanhemmat halusivat myös kunniakseni käydä Tuusulan Femmatorilla. Nämä tarttuivat sieltä mukaan:

Stragaten ensimmäinen tuotantokausi. Olen aina halunnut katsoa, että mistä kaikki vauhkoavat, joten vihdoin sain sen itselleni hankittua. "Rahareikä" eli Money pitistä en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Elokuvaa tähdittää Tom Hanks sekä lapsuuden lempielokuvasta, Hello Again, minulle tuttu Shelley Long.  Sekä näin kesälomaan sopiva "Joulupukki". Tätä Dudley Mooren tähdittämää joulariakaan en ole aikaisemmin nähnyt.

Kissu taulu, jota ajattelin käyttää kattilan alusena...
Hauhon kirppikseltä puolestaan löytyi tämäntapaista kamaa, joka on vähemmän elokuva-aiheista:

Elokuviin liittyy kuitenkin keskellä oleva Han Solo -shakkinappula.

 Hietsusta kahmin nämä aarteet:



Olen erityisen iloinen vanhan Robin of  Sherwood -sarjan kahden kauden löytämisestä. Eikä ollut kuin 4 egeä yhteensä!
Porvoon kellarikirppiksestä poimin nämä muutamat. Tosin "Spaced out" -levy, jossa esiintyy Shatner sekä Nimoy on paikallisesta levykaupasta hankittu ja "Air pensit" on hommattu Porvoon taidetehtaalta ja pez, jota ei löytynyt Helsingistä mistään, löytyi Porvoon K-Citymarketista. Brunbergin myymälään sain juuri ja juuri jalkani, mutta venäläisturistit tulvivat sen verran aggressiivisesti, että suklaat jäi kauppaan.

William Shatnerin tulkitsema "It was a very good year" on jotain ihan toista.

8 kommenttia:

  1. Tuo Rahareikä on aivan loistava pätkä. Se pitäisi kyllä hommata itsellekin. Ja tuosta Shatnerin levystä olen aidosti kateellinen :D

    VastaaPoista
  2. :D Kannattaakin olla. On aikamoinen tujaus!

    VastaaPoista
  3. Porvoolaisena totean, että jos aikoo käydä täällä joulun / uudenvuoden paikkeilla, niin silloin niitä venäläisturisteja vasta riittääkin. Kesäisin turismivirta jakaantuu huomattavasti useamman maan välille. Joskin Brunbergin makeismyymälä on aina täynnä turisteja, kävi sittn milloin vain.

    Ihmisenä totean, että Spaced Out on nimensä mukainen levy. Ballad of Bilbo Baggins riittää viemään aurinkoratojen ulkopuolelle.
    Nimoy kuulostaa kyllä oikeasti hyvältä If I Was a Carpenterissa.

    VastaaPoista
  4. Bilbo on kyllä mahti kappale ja ainoa noista jonka olin kuullut entuudestaan. Nimoy kuitenkin laulaa kappaleensa toisin kuin levyllä myös esiintyvä nimeltä mainitsematon henkilö.

    Porvoosta täytyy sanoa vielä sen verran, että näin helsinkiläisenä jotenkin ylimielisesti oletin, että kaikki kirpparit olisivat olleet inhimillisen kävelymatkan päästä toisistaan, mutta en loppujen lopuksi löytänyt kuin tuon yhden lähellä keskustaa. Porvoossa riittääkin pinta-alaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Shatnerin biisit ovat levyltä Transformed Man ja siinä niiden muodostama kokonaisuus toimii paremmin, koska kyseessä on enemmänkin lausuntaa kuin laulua. Has Been-levyllä Shatner edelleenkin lausuu biisinsä, mutta ei aivan niin julmetun raivokkaan mahtipontisesti kuin kuulemillasi kappaleilla, jolloin ne kuulostavat enemmän oikeilta lauluilta.

      Kaksi Porvoon suurinta kirppistä sijaitseekin teollisuusalueella, eli keskustaporvoon ulkopuolella. Lisäksi molemmat ovat kyseisen alueen eri päissä, joten Kellarikirppiksen ohella ne muodostavat sellainen bermudan kolmion, että kävellen joutuu koko missiolle varaamaan puolisen päivää. Molemmille keskustan ulkopuolisille kirppareille (tai pikemminkin niiden läheisyyteen) oääsee kyllä linjamobiileilla aika helposti, mutta kirpparilta toiselle ei. Ei se kyllä minua haittaa, sillä yleensä käynkin kirppareilla ajatuksena käydä ne kaikki läpi ja tällöin varaan lähes poikkeuksetta aikaa tapahtumalle. Toisaalta nautin myös kävelemisestä, mutta en ilman määränpäätä, jolloin sekin sopii minulle ihan hyvin.

      Kellarikirppiksestä pitää sanoa se. Tai ei pidä, mutta kirjoitan kuitenkin, että siellä meinaa välillä mennä hermot sen kaaottisen järjestyksen vuoksi, mutta vastaavasti siellä ovat yleensä hinnat kohdillaan. Tai ovat ainakin sellaisen kaman suhteen jota minä etsin.

      Poista
  5. Kellarikirppiksen myyjä oli ainakin mukava tai sitten se oli vaivautunut. En ole ihan varma, mutta yritti ainakin jotain mukavia jutella.

    Ai Shatnerilla on näitä ihan oma levyllinen? :D Pitääpä saada jostain kuunteluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattoi hän olla vaivautunutkin, mutta kyllä sitä paikkaa pyörittävän pariskunnan molempi osapuoli on normaalistikin mukava.

      Useampi levyllinen.

      Poista
  6. No huh, Shatnerhan on ollut aktiivisempi musiikkiurallaan kuin olen osannut aavistaakaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.