sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Innerspace (1987)

Pieni suuri seikkailu (Innerspace) on hauska sci-fi-elokuva.

Itsekeskeinen ja viinaan menevä luutnantti Tuck (Dennis Quaid) tekee tutkimusta jänisten parissa ja uuden keksinnön johdosta onkin mahdollista pienentää itsensä sen kokoiseksi, että hänet voidaan jänikseen piikittää. Koe menee kuitenkin siinä mielessä pieleen, että Tuck joutuu jänön sijaan luulotautisen kauppatyöntekijän, Jackin (Martin Short), sisään.

Viholliset (Kevin McCarthy, Fiona Lewis) ovat kiinnostuneet tästä uraa uurtavasta keksinnöstä ja varastavatkin laboratoriosta mikrosirun, jonka avulla koon muutos on mahdollinen osittain tehdä. Tuckilla on kuitenkin hallussaan toinen osa, jota koon muutokseen tarvitaan. Viholliset jahtaavat Jackia saadakseen tarvittavan osan Tuckin antaen ohjeistusta kuinka toimia hänen sisältään.

Apua Jack saa myös Tuckin entiseltä tyttöystävältä Lydialta (Meg Ryan).

Puhelin on niin iso kun olen itse niin pieni
Martin Short on hauska miehen sisäänsä saaneena hermoheikkona. Elokuvan teki kiinnostavaksi myös hyvin tehdyt erikoistehosteet kun mukana oli niinkin paljon erilaisia koon muutokseen liittyviä kohtauksia. Meinasin katketa naurusta kun viholliset kutistuivat 50% alkuperäisestä massastaan. Vaikea ottaa enää vakavasti pikkuruisia pahiksia vaikka kovasti yrittävätkin tehdä vastarintaa. 

Denniskin suoritui hienosti haastavasta roolista, jossa hänen käytännössä piti istua yksin pikkuruisessa aluksessaan miltei koko elokuvan ajan. Dennis sai hyvin eloa hahmoonsa tempperamenttisella olemuksellaan. Haahuileva ja pelokas Jack toimi myös hyvin määrätietoisen Dennisin kanssa. Meg Ryan oli ihan ok lisä porukkaan vaikka ei hirveästi mitään pätkään lisännytkään. 

Elokuvan aikana tuli yllättävän paljon naurettua. Voi myös johtua siitä, että sellaiset asiat kuin muodonmuutoksesta vääntyilevä naama on huvittavampi väsyneenä yön pikkutunneilla kuin ehkä hyvin levänneenä keskipäivällä. 

***1/2

Ohjaaja:Joe Dante (Gremlins, Gremlins 2)
Pääosissa:Dennis Quaid, Martin Short, Meg Ryan
Kesto:120min
Valmistusmaa:USA

3 kommenttia:

  1. Tykkäsin tästä aikoinaan kuin hullu puurosta ja nyt voisinkin vilkaista sen uudemman kerran ja mahdollisesti pilata ajan kultaamat muistot.

    Tykkäävätkö hullut muita enemmän puurosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsoa! Itse en muistanut ainakaan nähneeni tätä aikaisemmin ja silti toimi.

      Todennäköisesti pitävät, koska se menee helposti alas ja sillä saa tehtyä mukavan sotkun.

      Poista
  2. Tuck Pendleton machine. Zero defects.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.