sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Not So Good Comedy Triple Bill: Demoted (2011)/ House broken (2009)/ Welcome to Mooseport (2004)

Ostin kasan leffoja Anttilan alesta. Pistän väsymyksen piikkiin, että ostin paljon huonoja komedioita eurolla. Halvalla kun sai!

 Demoted/Sihteeriopisto (2011)

Sean" Taru sormusten herrasta Sam" Astin ja Michael "Alias" Vartan näyttelivät tässä keskinkertaisessa komediassa ylimielisiä autonrenkaiden myyjiä, jotka alennetaan sihteereiksi näiden pomon kuoltua. Sihteereille ennen niin tylyt myyjät saavat maistaa omaa lääkettään. Hommaa ei helpota se, että toinen miehistä on valehdellut vaimolleen saaneensa ylennyksen. 

Harmikseni en ole nähnyt Sean Astinia missään järkevässä roolissa sitten Taru sormusten herran. Mielestäni hän on kuitenkin hyvä näyttelijä, mutta jostain syystä päätyy aina ihme pervoilijoiden rooleihin. Michael ei nyt ole oikein koskaan vakuuttanut. Mielestäni aika harmaata kamaa. Ehkä muutaman kerran elokuvan aikana hymähdin joillekin "coffee bitch" -jutuille, mutta aika hiljaista oli. 

Elokuva yritti ottaa kai vaikutteita loistavasta Konttorirotat-elokuvasta, mutta ei kyllä yhtään tavoittanut office-elämän aneemisuutta, kuten edellämainittu.

**1/2

Ohjaaja:J.B. Rogers (American pie 2, Say It Isn't So)
Pääosissa:Michael Vartan, David Cross, Celia Weston
Kesto:94min
Valmistusmaa:USA

House broken (2009)

Danny DeVito ja Katey "Pulmusten Peggy" Sagal näyttelevät kahden aikuisen lapsen, Quinnin (Skyler Stone) ja Ryanin (Elliot Cathkart), vanhempia. Lapset asuvat vielä kotona eivätko osaa tehdä mitään itse. Lasten isä päättää lähteä eläkkeelle päästyään vaimoineen lapsia karkuun maalle. Tietokoneen välityksellä he kuitenkin seuraavat asentamiensa kameroiden kautta lastensa pärjäämistä. 

Idea on siis periaatteessa sama kuin vuotta aiemmin tulleella Stepbrothers-elokuvalla, jota tähdittänyt kaksikko: Will Ferrell ja John C. Reilly veti roolinsa niin överiksi, että se oli oikeastaan hauskaa katsottavaa. House brokenin Skyler ja Elliot ei kuitenkaan onnistunut edeltäjiensä tavoin vaan heidän toilailunsa tuntuivat vaan typeriltä eikä yhtään hauskoilta. Toisaalta taas elokuvassa vallitsi suunnaton näyttelijäkykyjen epätasapaino kun lasten vanhempina olleet konkarit Danny ja Katey onnistuivat omissa rooleissaan ihan hyvin. Ihmettelinkin monesti elokuvan aikana, että kuinka he olivat edes alun perin päätyneen moiseen roskaprojektiin.

**

Ohjaaja: Sam Harper
Pääosissa:Danny DeVito, Katey Sagal, Skyler Stone
Kesto:84min
Valmistusmaa:USA

Welcome to Mooseport (2004)

Kun elokuvassa on arvostettu näyttelijä kuten Gene Hackman sekä koomikkona tunnettu Ray Romano, niin tottakai se tulee olemaan hilarious! - Fail. Mooseport oli varmaankin näistä kolmesta elokuvasta se kamalin. Katsoin elokuvaa lasittunein silmin, odottaen jotain, joka olisi aiheuttanut minussa edes jonkinlaisen reaktion, mutta ei. Mooseport ei ollut hauska. Se vaan oli. 

Juoni elokuvassa meni jotensakin niin, että Gene Hackman näytteli entistä Amerikan presidenttiä, joka päättää pyrkiä tuppukylän pormestariksi. Hän luulee olevansa ainoa ehdokas, mutta saa vastaansa pienen kaupan omistavan Ray Romanon näyttelemän häiskän. Ray asettuu ehdolla vain koska haluaa voittaa takaisin sormistaan pois lipuvan tyttöystävän. 

Osaahan Gene näytellä ja osaa varmaan Raykin, mutta tämän elokuvan käsikirjoitus oli jo sen ensimmäisten kirjainten painautuessa eetteriin täysin tuhoon tuomittu. 

Tylsä!

*1/2

Ohjaaja:Donald Petrie
Pääosissa:Gene Hackman, Ray Romano, Marcia Gay Harden
Kesto:110min
Valmistusmaa: USA, Saksa

2 kommenttia:

  1. Tuota DeViton leffaa en ole nähnyt, mutta valitettavasti nuo kaksi muuta olen. Ensimmäinen minulla jopa on Riemurasio-nimisessä boksissa, jonka suhteen voin sanoa, että niin mitään sanomaton kuin Sihteeriopisto onkin, on se näköjään Riemurasia-boksin parhaimmistoa. Tosin olen päässyt vasta puoliväliin paketin läpikäynnissä. Mutta kun edessä ovat eokuvat kuten Cheerleader Camp, American Virgin ja Barely Legal, niin tuskin tulen positiivisesti yllättymään.

    Mooseportin tuli katsoneeksi Gene Hackmanin vuoksi ja hän on ollut hyvä komedioissakin. Yleensä silloin kun ei koeta olla hauska vääntelemällä naamaansa ja tässä elokuvassa hän muistaakseni piti aikalailla naamansa peruslukemilla, mutta kun muu elokuva ympärillä on tylsä kuin maassa makaava tiskirätti, niin nukkumatti meinaa vierailla useampaankin otteeseen.
    Minä en ole koskaan tajunnut Ray Romanon suosiota ja varsinkaan hänen Kaikki Rakastavat Raymondia-sarjan suosiota. Mies on niin saatanan tylsä, että tekee mieli viiltää ranteet auki. Jos ei se jäykkä olemus aja itsetuhohaaveisiin, niin sen tekevät monotoninen mussutus ja vitsit joiden terävyys on niin kaukana poissa, että olen aika varma jotta niitä on käytetty Matlockissa tappavina tylppinä esineinä.

    Pidän kyllä Mooseportin ideasta jossa ex-pressa kohtaa tavallisen duunarin vaalitaistossa, mutta oletin virheellisesti että siitä oltaisiin saatu jotain hauskaakin aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Minäkin jäin miettimään tuon Mooseportin arvostelua kirjoittaessani, että onko Ray ollut missään hauska? En vielä uskaltanut lähteä niin pitkälle, että olisin arvostellut hänen koomikon lahjojaan, mutta totuus on kyllä se, että "Kaikki rakastavat Raymondia" ei ollut kovinkaan hyvä. Muistaakseni (jos en nyt täysin väärin muista) hän oli jossain animaatiossa äänenä, kenties Ice agessa, ja siinä hän oli ihan hauska (jos se mammutti oli Ray).

    Ja tuo "Riemurasia boksi" vaikuttaa kyllä tarjoavan paljon riemukkaita tunteja. :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.