sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 31. elokuuta 2013

Case 39 (2009)

Case 39 kertoo tarinan sosiaalityötekijästä nimeltään Emily (Renée Zellweger), joka ottaa tapaus numero 39 käsittelyynsä, jossa vanhemmat ovat yrittäneet murhata lapsensa Lilithin (Jodelle Ferland).

Onnellinen perhe?
Elokuva oli heti alkuasetelmistaan lähtien erittäin ennalta-arvattava. "Viaton" lapsi, jonka vanhemmat yrittävät tappaa ja jonka sitten sosiaalityöntekijä Emily ottaa kotiinsa hoidettavaksi. Tietystikin kyseessä oli perinteinen "paholaislapsi"-elokuva. Vihjailun hienovaraisuus kaatui jo lapsen nimessä - Lilith. Oliko ihan pakko valita nimi, jolla viitataan mm. juutalaisessa perinteessä Aatamin ensimmäiseen vaimoon, joka oli demoni...

Ian McShane poliisina oli ihan mielenkiintoinen valinta, mutta tämän kemiat eivät oikein Zellwegerin kanssa toimineet. Bradley Cooperin rooli jäi ohueksi ja tämän ainoa tarkoitus olikin esitellä Emilyn ystäväpiiriä, jota Lilith voisi teilata.

Koska juonen tiesi etukäteen eikä Renée Zellweger oikein soputunut genreen, niin ei katselukokemuskaan ollut kovin kaksinen.

 **

Ohjaaja:Christian Alvart
Pääosissa: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane
Kesto:109min
Valmistusmaa:USA, Kanada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.