sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

The Firm (1993)

Löysin tänään uuden kirjaston, joka olikin ihan viiden minsan bussimatkan päässä, mitä ihmettä? No sieltä tietysti innostuin lainaamaan elokuvia. Yksi niistä oli tämä Firma (The Firm) blu-ray.

Mitch McDeere (Tom Cruise) on kurssinsa parhaimpina valmistunut lakimies. Mitchiä viedään joka suuntaan, kunnes "Firma" tekee hänelle tarjouksen, josta hän ei voi kieltäytyä. Hän muuttaakin vaimonsa (Abby McDeere) kanssa Memphikseen ja tutustuu talon tavoille. Pian käy kuitenkin ilmi, että Firma onkin vain kulissi mafian rahanpesulle ja McDeere joutuu eettisten kysymysten äärelle.

Tuima Tom
Olen nähnyt Firman useaan otteeseen, mutta en välttämättä sitä silloin nuorempana täysin tajunnut tai jaksanut keskittyä. Elokuva kuitenkin piti silloinkin otteessaan. Mielestäni Firma on hyvin rakennettu jännäri. Tom oli osuva nuoren hikipinko lakimiehen rooliin. Olen myös aina pitänyt hänen vaimoaan esittänyttä Abby McDeereä mielenkiintoisena tapauksena. Hänen piirteensä ovat todellakin kiehtovat. Gene Hackman teki myös hyvän työn paatuneena juristina ja Holly Hunter oli oiva "white trash" sihteerikkönä. Musiikkivalinnat puskivat ajoittain vähän turhankin dominoivasti läpi; joskus osuvasti, joskus häiritsevästi.

Mielestäni on harmi, että kun Firmasta on kerran tehty blu-ray versio, niin miksei mukana ollut ekstroina kuin kaksi traileria?

Kaiken kaikkiaan koko kaksi ja puolituntisen jännää katsottavaa tarjoava pätkä. 

***1/2

Ohjaaja:Sydney Pollack
Pääosissa: Tom Cruise, Jeanne Tripplehorn, Gene Hackman
Kesto: 154min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.