sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 19. joulukuuta 2017

Krampus: The Christmas Devil (2013)

Joulupukki (Paul Ferm) merkitsee listaansa kuka on kiltti ja kuka tuhma. Pukki lahjoo kiltit ja tuhmat hoitelee velipoika Krampus: The Christmas Devil.

Onkos täällä kilttejä lapsia?
Nykyään poliisina toimiva Jeremy (A.J. Leslie) muistaa lapsuudestaan että hänet sieppasi jokin olento, laittoi säkkiin ja säkin veteen. Hän ei ollut kovinkaan kiltti pikkupoika ja päättelikin, että se oli Krampuksen tekosia. Lapsia taas katoaa huolellisesti ennen joulua ja Jeremy on vahvasti päättänyt saada Krampuksen vastuuseen tekosistaan. Krampus raahaa luolaansa tuhmat lapset ja itselleen hieman huvitusta kauniimman sukupuolen edustajista.

Jeremy kokoaa possen hoitelemaan Krampuksen, mutta operaatio menee pyllylleen eikä Krampukselle ryttyillä.  Tuhmat saavat osansa, kiltit pukettinsa ja maailmassa vallitsee tasapaino.


Krampus raahaa tuhmuria
Krampus on alhaisen budjetin tyylissään mainio joulupätkä, jossa ei säästellä joulun punaista kehonestettä. Kotielokuvafiilis toi Krampukseen dokumenttivivahteita. Huvittavaa oli katsoa kun skrodet poliisimiehet olivat ihan rikki tästä Krampuksen muistosta. Varsinkin yhtä poliiseista esittävä Jay Dobyns sai ylinäytellyllä suorituksellaan itseni naurusta kipeäksi. 

Elokuvan vahvuus tapahtui sen alkupuolella. Joulupukki ja Krampus oli dynaaminen kaksikko ja olisin toivonut näkeväni enemmänkin heidän välistä kommunikointia. Molempien näyttelijät naulasivat roolinsa. Loppua kohden elokuva muuttui enemmän Cape fearmaiseksi poliisimiehen perheen uhitteluksi eikä niin hyvällä tavalla, mutta ei silti tylsäksikään laimennut. 

Hauska.

***1/2

Ohjaaja: Jason Hull (The Four, Chasing Darkness)
Pääosissa: Jay Dobyns, Paul Ferm, Andrew Ferrick
Kesto:1h22min
Valmistusmaa: USA

6 kommenttia:

 1. Täytyy ottaa katsastuksen alle. Liian kauan odotellut vuoroaan tuolla vinossa pinossani, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tää oli kyl niin "huono" et kallistu jo hyvän puolelle! :D Ilmeisesti 2015 on tehty myös Krampus, jonka pitäis kuulemani mukaan olla ihan oikeesti hyvä.

   Poista
  2. Sekin odottaa vuoroaan samaisessa vinossa pinossa.

   Poista
  3. Taitaa mennä ensivuoden puolelle se arvostelu. Viimeistään pääsiäisenä, jos ei sittenkään.

   Poista
  4. Sellasta se on ku katsomattomia elokuvia pursuaa joka hyllyn reunalta! :) Mutta jahka ehdit.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.