sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 2. joulukuuta 2017

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvassa nähdään Batman JA Supermies. Elokuva kohahdutti ennen ensi-iltaa sillä että Ben Affleck oli valittu näyttelemään Batmania ja ensi-illan jälkeen sillä että se oli niin huono.

Batman (Ben Affleck) jakaa omaa oikeuttaan polttomerkkaamalla rikolliset. Batmanin luottomies Alfredina on tässä elokuvassa Jeremy Irons. Pala kryptoniittia löydetään ja tiedemies Lex Luthor (Jesse Eisenberg) miettii, että siitä olisi hyvä tehdä ase kryptonialaisia vastaan, joka Supermies (Henry Cavill) on. Supermiehen alter ego Clark Kent työskentelee Daily Mail -toimituksessa hänen rakkaansa Loisin (Amy Adams) kanssa. 

Batman aikoo pölliä kryptoniitti aseen Lex Luthorilta Supermiehen varalle. Hän kun ei luota mieheen. Lex kidnappaa Kentin adoptioäidin () ja käy ilmi, että hän on yllyttänyt Supermiestä ja Batmania toisiaan vastaan. Lex luo kammiossaan monsterin, joka riehuu kaupungissa ja Batmanin sekä Supermiehen avuksi rientää Wonder Woman (Gal Gadot). Supermies uhraa itsensä kukistaakseen monsterin.

Laurence Fishburnen voi nähdä on Daily Mailin pomo.

Supermies ja Batman
Jotenkin masentavaa alkaa katsomaan 2,5 tuntista elokuvaa, joka on saanut niin huonot arvostelut. Ajattelin kuitenkin sen katsastaa kun Justice Leaguekin tuli nähtyä ja oli selkeästi jollain tavalla jatkumoa tämän elokuvan tapahtumiin. 

Batman vs Superman näytti ihan hyvältä. Amy Adams oli hyvä Loiksena ja Jeremy Irons Alfredina. En lämmennyt persoonattomaan Affleckin Batmaniin enkä Cavillin Supermieheen. Eisenbergin Luthor oli typerä. Elokuvaa oli pitkäveteistä katsoa, mutta ei se ihan niin huono ollut kuin olin kuvitellut. Lopun eeppiseksi kohtaukseksi tarkoitettu Supermiehen kuolema ei aiheuttanut juurikaan minkäänlaista tunnereaktiota. Cavillin Supermies jää etäiseksi eikä hänessä ole sellaista lämpöä ja huumoria kuin esimerkiksi Christopher Reeven tulkinnassa. Affleckilla on sama vakava ilme läpi elokuvan; hänen näyttelysuorituksensa katsominen on kuin seuraisi maalin kuivumista seinään. Loppuvastus oli myös mielenkiinnoton möykky.

Elokuvan loppua pitkitettiin tarpeettomasti. 

Miltei maineensa veroinen.

**1/2

Ohjaaja: Zack Snyder (Man of steel, Justice League, Watchmen)
Pääosissa: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams
Kesto:2h31min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Minä pidän siitä miten DC-leffat eroavat Marveleista synkemmän ilmapiirinsä vuoksi ja vaikka monien muiden tavoin en oikein osaa nähdä Teräsmiestä siellä niin esimerkiksi Batmanin kohdalla se on juuri oikea ratkaisu. Ongelmia tulikin kun näiden universumi-innostusten (vrt. aiempi trilogiabuumi) vuoksi tuli tarve ruveta yhdistämään hahmomaailmoja ja se mikä toimii sarjakuvissa ei aina toimi elokuvissa ja DC:n kohdalla esimerkiksi Teräsmiehen ja Batmanin maailmat ovat ehkä liian kaukana toisistaan. Tästä huolimatta nostan hattua sille, että Zack Snyder onnistui siinä siltä osin, että hänen maailmansa on ehkä ylitsevuotavankin synkkä niin se on sentään sitä niin kattavasti ettei Teräsmiehen poseeraus Batmanin rinnalla ole kovinkaan outoa. Tässä auttaa se, että Teräsmiehen kohdalla otetaan esille pelko siitä miten voima turmelee ja absoluuttinen voima turmelee absoluuttisesti ja miten se voikaan näkyä jumalhahmossa jota muurahaiset jo luonnostaan pelkäävät. Dawn of Justicen kohdalla suurimmaksi pulmaksi tulikin se kuinka se on jo lähtökohdiltaan aivan julmetun iso ja täyteen ahdettu elokuva, ja sitten siitä vielä piti puoliväkisin tehdä sen riivatun universumin ensimmäinen ulostuma jonka takia hahmomäärää tuli kasvattaa ja tulevaa pohjustaa. Siellä ei yksinkertaisesti vain ollut enää tilaa kaikelle ja lopputulos on rasittava ähkyinen jonka vuoksi närästyslääke on enemmän kuin tosi paljon tarpeen. Itse olisin heivannut kaikki ylimääräiset hevon***tuun ja jättänyt tilalle vain Batman vs Supermanin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.