sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 7. marraskuuta 2015

Angel: Season 5 (2003-2004)

Uusi L.A:n lakitoimiston väki
Katsoin Angel tv-sarjan neljä aikaisempaa kautta (1, 2, 3, 4) tuossa pari vuotta sitten suhteellisen putkeen. Sain vasta nyt katsottua kauden viidennen ja viimeisen osan. Se osoittautuikin parhaimmaksi kaudeksi. 

Buffy tv-sarjan lopussa Spike (James Marsters) uhraa itsensä maailman puolesta pitäen maagista kaulakorua, joka kärventää hänet tuhkaksi. Angel (David Boreanaz) saa kyseisen korun Wolfram&Heart -lakitoimistoon, jota on alkanut johtaa päästäkseen lähemmäksi pahuuden lähdettä. Lakitoimisto kun puolustaa kaikkea demonista. Kaulakoru kuitenkin rakentaa kaikkien hämmästykseksi Spiken takaisin vanhaan muotoonsa. Ainoa muuttuja on se, että Spike on aave, joka kykenee kulkemaan seinien läpi.

Angelin vakioporukka ottaa uudet roolinsa lakitoimistossa. Nörttityttö Fred (Amy Acker) astuu tiedeosaston johtajaksi; katujen kasvatti Charless Gunn (J. August Richards) ottaa päähänsä istutteen, joka tekee hänestä superlakimiehen; Wesley (Alexis Denisof) tulkitsee vieraskielisiä tekstejä ja mystisiä symboleita ja vihreähipiäinen empatiademoni Lorne (Andy Hallett) ottaa tehtäväkseen lakitoimiston PR:n hoidon. 

Kauden kantavana teemana on se, että tekeekö Angelin etsivätiimi enemmän hyötyä kuin hallaa olemalla pahan lakitoimiston leivillä. Varsinkin Charless joutuu pahuuden huumaamaksi uudesta siirrännäisestään. Fred myös kuolee koskettavassa jaksossa A Hole in the world ja hänen ruumiinsa valtaa muinainen jumala Illyria.

Illyria
Spike saa lopulta kiinteän ruumiinsa takaisin ja pääsee osallistumaan enemmän jaksoihin. Mielestäni hänen mukaan tulo nosti sarjan tasoa ja hänen kemiansa Angelin kanssa toimi loistavasti yhteen. Veljesmäistä kisailua oli erittäin viihdyttävä katsoa. Chrlessin näyttelijä J. August pääsi minusta nyt oikeuksiinsa superlakimiehenä. Hän oli minusta uskottavampi terävänä lakimiehenä kuin porukan "muskelina". Lempihahmollani Lornella ei ollut oikein sijaa lakitoimistossa ja hänen hahmonsa jäikin harmillisen ohueksi. Pääsi hän kuitenkin oikeuksiinsa hauskassa jaksossa Life of the party, jossa kaikki päätyvät tekemään niin kuin hän käskee hänen unettomuudestaan johtuvan mojon takia. 

Puppet-Angel
Tässä kaudessa leikiteltiinkin enemmän kuin aikaisemmissa kausissa. Humoristisia jaksoja joissa sai nauraa kunnolla olivat myös: luovasti ideoitu Smile Time, jossa Angel muuttuu nukeksi sekä The Girl in question, jossa Angel ja Spike menevät Roomaan Buffyn perässä. Sarah Michelle Geller ei kuitenkaan tässä jaksossa esiinny. Oikeastaan koko kaudessa ei nähdä ketään pääosissa olleita vierailevia tähtiä Buffy tv-sarjasta. Sivuosissa olleet Tom Lenk Andrewina sekä maailman ärsyttävin hahmo - Hermione - kuitenkin Angelin 5. kaudessa esiintyy. 

Oikein viihdyttävä kausi, jossa oli toki vähemmän kiinnostavampiakin jaksoja mukana, mutta kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä. Kuten sarjan luoja Joss Whedonkin haastattelussaan sanoi, niin harmi että sarja päättyi juuri kun Spiken ja Angelin keskinäistä toimivuutta päästiin kunnolla hyödyntämään. 

***1/2

Luoja: Joss Whedon, David Greenwalt
Pääosissa: David Boreanaz, Charisma Carpenter, Alexis Denisof
Kesto: n. 44min/jakso
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.