sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 2. marraskuuta 2013

Tape 407 (2012)

Halloweenin kunniaksi päätin järjestää ihan oman Night visions -festivaalin hamstraten kauhuelokuvia lähikaupasta. Ensimmäiseksi katsantoon päätyi tämä peräti 3,6 tähteä imdb:ssa kerännyt vanhoja ideoita kierrättävä kauhupläjäys - Tape 407.

Siskonsa (Samantha Lester) kanssa matkaava ylipirteä 15-vuotias tyttö (joka käyttäytyy kuin 12-vuotias) tuo videokameran lentokoneeseen ja näemme kaiken hänen kameransa välityksellä. Lentokone kokee turbulenssia ja syöksyy jonnekin Pohjois-Amerikkaan. Lentoemäntä (Samantha Sloyan) ottaa homman haltuunsa ja alkaa koota porukkaa kasaan. Jo lentokoneessa vihoitellut Charlie (Brendan Patrick Connor) alkaa inisemään suolapähkinöistä, johon pieni selvityjien ryhmä kyrpiintyy.

Vähitellen ryhmä tajuaa, että ei olekaan turvallista hengailla lentokoneen lähellä odottaen pelastusta, kun lähistöllä vaanii jokin vahvasti dinosaurusta muistuttava otus. Jengiä lakoaa.

Elokuva alkoi orginellisti - not!
 Elokuvasta ei jäänyt hirveästi mitään hyvää sanottavaa. Näyttelijät olivat pääosin huonoja ja epäuskottavan teennäisiä. Idea siitä, että lentokone putoaa jonnekin Pohjois-Amerikkaan armeijan salaiselle testausalueelle, jossa vaeltaa dinosauruksia oli typerä ja myöskin epäuskottava. Minua häiritsi myös se, että vaikka tämä kameran omistanut pikkutyttö oli loukkaantunut, niin silti hänen siskonsa kuvaili kameralla ympäristöään eikä esimerkiksi huolehtinut hänen murtuneesta kädestään. Kannessa olleen kuvauksen mukainen loppu "A twist ending to leave you breathless" ei oikeasti ollut kovin ennalta-arvaamaton. Kuinkahan monessa kauhuelokuvassa on jo käytetty sitä kikkaa, että juuri kun protagonisti luulee tulleensa pelastetuksi, niin pelastaja onkin osoittautunut pahikseksi.

Kyllä sen katsoi, mutta ei se kovin kivaa ollut.

*1/2

Ohjaajat:Dale Fabrigar, Everette Wallin
Pääosissa:Abigail Schrader, Samantha Lester, James Lyons
Kesto:90min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Kehno leffahan tämä on. Samana vuonna ilmestynyt ja samalla ajatuksella mutta paremalla ja sekopäisemmällä toteutuksella tehty "Evidence" oli mielestäni karvan verran parempi tekele.

    http://elokuva-turinat.blogspot.fi/2013/04/evidence-2011.html

    Tuossa meikäläisen arvostelu ko. leffasta. Ei siis mitään priimaa tuokaan, mutta parempi, kuin tämä "Tape 407".

    VastaaPoista
  2. Näitä "käsivarakauhuja" näyttää tosiaan putkahtelvan kuin sieniä sateella. Toteutuksen suhteellinen helppous varmaankin tuottaa näitä vähemmän harkittuja vanhantoistoja.

    Täytyypä katsastaa tuo Evidencekin, josko siihen olisi ympätty hieman enemmän ideaa kuin tähän. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.