sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 25. marraskuuta 2013

Garfield Double Bill: Garfield (2004)/ Garfield: A Tail of Two Kitties (2006)

Kun minä olin pieni, niin ostin antikvariaatista aina Karvisia sekä Tenavia. Karvinen oli mielestäni ihan sika hauska kun se sitä lasagnea vaan kittasi ja oli töykeä omistajalleen Eskolle sekä hänen Osku-koiralleen. Karvinen elokuva (Garfield) on vain kapea varjo siitä hauskuudesta jota lehdet minulle tarjosivat ja  Karvinen 2 (Garfield: A Tail of Two Kitties) vielä kapeaakin kapeampi.

Garfield (2004)

Karvinen (Bill Murray) elää onnellista laiskan pulskeaa elämäänsä omistajansa Jonin (Breckin Meyer) kanssa. Karvisen elämä mullistuu kun Jon päätyy ottamaan koiran tehdäkseen vaikutuksen eläinlääkärinä toimivaan kauniiseen Liziin (Jennifer Love Hewitt). 

Karvisen ilkeyden seurauksena Osku-koira katoaa suurkaupungin yöhön, josta hänet varastaa ilkeä Happy Chapman (Stephen Tobolowsky), joka haluaa hänestä näytöskoiran televisioon. Karvinen katuu ilkeyttään ja lähtee etsimään Oskua onnellisin lopputuloksin.


En muista mitä ohjelmaa katsoin, mutta Bill Murray on saanut kyllä osansa loasta esiinnyttyään Karvisen äänenä näinkin "laadukkaassa" elokuvassa. Loasta huolimatta oli Bill ihan hauska Karvisena vaikka minulle Karvisen ääni on aina Lorenzo Musicin. Oikeastaan Murray oli miltei ainoa syy sille miksi elokuvan jaksoi joten kuten viihtyen katsoa. Ymmärrän myös miksi Jennifer valkattiin Lizin rooliin ja Breckin Joniksi. Molemmat olivat ihan sympaattisia. Elokuva oli kuitenkin kokonaisuudessaan vanhoja kliseitä toisteleva pliisu räkäisy, joka ei tarjonnut mitään uutta nähtävää. Roger Rabbit toimi piirrettyjen hahmojen sekä elävien ihmisten yhteisenä temmellyskenttänä, mutta harvoin siinä onnistutaan. Karvisen olemattattomuuden huomasi vähän turhankin monessa kohtauksessa.

Eläimet ovat mielestäni kivoja, mutta puhuvat eläimet ovat aina vähän niin ja näin jos elokuva ei ole sitten kokonaan animoitu. Mielestäni ei ole vieläkään kovin hauskaa nähdä kun jonkun oikean kissan tai koiran suu liikkuu ja hänen äänenään toimii joku ihminen. Karvisesta esitetyt 8090-luvuilla tehdyt piirretyt vangitsivat mielestäni paremmin Karvisen olemuksen kuin tämä cgi-tekniikalla kyhätty möntti.

**1/2

Ohjaaja:Peter Hewitt (The Borrowers, Zoom)
Pääosissa:Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Stephen Tobolowsky
Kesto:80min
Valmistusmaa:USA


Karvinen 2 (2006)

En tiedä kuinka paha rahapula Murraylla on ollut kun hän suostui tähän Karvisen jatkikseenkin. Varmaankin aika kova. Karvinen 2 kun jatkaa jatko-osien kultaista sääntöä: ole huonompi kuin edeltäjäsi. Karvinen 2 jatkaa siitä mihin ykkönen jäi. Nyt Jon (Breckin Meyer) aikoo kosia Liziä (Jennifer Love Hewitt) ja Karvinen (Bill Murray) ja Osku elävät kivaa yhteiselämää. 

Prinssi (Tim Curry) on kissa, joka elää Briteissä ja on aivan samannäköinen kuin Karvinen. Prinssi on luonteeltaan Karvisen vastakohta: hienostunut ja vastuuntuntoinen. Prinssi on perinyt linnan tiluksineen emäntänsä kuoltua, mutta emännän ainoa elossa oleva ihmissukulainen Dargis (Billy Connolly) havittelee kissan perintöä itselleen. Prinssin kuoltua kun hän saisi kaiken.

Sanomattakin liene selvää, että niin Liz, Jon, Karvinen kuin Oskukin päätyvät Britteihin ja nämä kaksi kissaa sekoittuvat. Karvinen päätyy linnaan Prinssin paikalle ja Prinssi taas Jonin ja Lizin hoiviin. Hauskuus muodostuukin tästä sekaannuksesta, linnan mailla asuvista puhuvista eläimistä sekä Prinssin hengiltä huonolla menestyksellä jahtaavasta Dargiksesta.


Jo heti elokuvan avattattua tarinalla tästä "Prinssistä" vaikutti tuleva epämielenkiintoiselta. Ymmärrän, että kahden kissan sekoittuminen voi olla jonkun mielestä hauskaa, varsinkin kun ovat NOIN erilaiset luonteiltaan, mutta minä näin sen vain laiskana animointina ja hahmonkehittelynä. Elokuvassa ei ollut hirveästi hurraamista enkä nyt keksi mitään muuta positiivista kuin että Bill Connolly oli ihan hyvä pahis. 

Imdb:sta kommentteja lukiessani havaitsin, että monen mielestä tämä jatkis on itseasiassa hauskempi kuin ykkönen, mutta minä en kyllä sitä hauskuutta kokenut.

**

Ohjaaja:Tim Hill (Muppets from Space, Alvin and the Chipmunks)
Pääosissa:Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Billy Connolly
Kesto:78min
Valmistusmaa:UK, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.