sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Episodes: Season 1 (2011)

Ostin Anttilan alesta Episodes-sarjan ensimmäisen kauden.

Sarjan keskiössä ovat britannialainen käsikirjoittaja pariskunta Beverly (Tamsin Greig) sekä Sean (Stephen Mangan). Pari on juuri tehnyt menestyssarjan Limey boysin, joka voittaa briteissä palkintoja. Sarja kertoo eliittikoulusta ja tämän rehtorista. Palkintogaalassa heitä lähestyy jenkkiläinen tuottaja Merc (John Pankow), joka on kiinnostunut tekemään sarjasta amerikkalaisversion ja kutsuukin parin LA:han.

Bevin ja Stephenin tartuttua tarjoukseen huomaavat he, ettei sarjan kääntäminen jenkkien makuun suju aivan saumattomasti. Ensimmäinen ongelma tulee vastaa kun Merc haluaa, että pääosaa tulee esittämään Matt LeBlanc. Brittien palkittu sarja vääntyy LA:n kasvojenkohotuksessa sarjaksi jääkiekkovalmentajasta ja sarja saa nimen Pucks! 

Beverly vihaa LA:ta ja on valmis jo palaamaan Britteihin, hän ei usko niin huonon pilotin kuin Pucks! menestyvän, mutta kaikkien yllätykseksi koeyleisö rakastaa showta ja sarja valitaan tuotantoon.  Tähän loppuukin ensimmäinen Episodesin tuotantokausi. 


Mielestäni sarja oli ihan hauska. Pidin varsinkin Black booksista tutusta Tamsinista eli sarjan Beverlystä. Hänen brittiäläinen kyynisyys oli sopiva vastapaino jenkkien meiningille. Sarjan tuotantotiimi oli myös kuvattu tarpeeksi ylilyöden kun kaikki mielistelivät rahamies Merciä, että siitä tuli hauskaa katsottavaa. Matt LeBlancissa oli sopivaa  itseironiaa eikä hänessä ollut nähtävissä Frendit-sarjan Joey-hahmoa. Sarjan kunnianhimoinen yritys yhdistää jenkki- ja brittisarja on ihailtavaa.

Sarjaa katsoi mielellään, mutta en kovinkaan usein ääneen asti nauranut. Ihan jees.

***

Luojat: David Crane, Jeffrey Klarik
Pääosissa:Matt LeBlanc, Tamsin Greig ja Stephen Mangan
Kesto:30min/jakso
Valmistusmaa: USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.