sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 28. tammikuuta 2017

Zoolander 2 (2016)

Zoolander 2 on jatkoa vuonna 2001 valmistuneelle Zoolander-elokuvalle. 

Justin Bieber tapetaan Stingin kartanon edustalle ottaen viimeisillä voimillaan kuvan itsestään instaan. Kuvan ilme vaikuttaa kovasti aikaisemmin suosion huipulla olleen miesmallin, Derek Zoolanderin (Ben Stiller), nimikkoilmeelle: "Blue steel". Interpolissa työskentelevä Valentina (Penélope Cruz) tutkii tapahtumasarjaa, jossa useat julkkikset ovat kuolleet sama ilme kasvoillaan. Valentina päättääkin, että on parasta saada jutella mallille ilmeen takana. Ilme osoittautuu Derekin Aqua vitae -ilmeeksi, jonka voisi myös tulkita tarkoittavan nuoruuden lähdettä. Tapot liittyvätkin nuoruuden eliksiirin etsimiseen.

Jo mallimaailmasta eläköityneet Derek ja hänen vanha kilpailijansa Hans (Owen Wilson) saavat molemmat muotivaikuttajalta kutsun Roomaan. Ikuisessa kaupungissa on myös Derekin poika, joka huostaanotettiin häneltä nuorena vesana.  Poika onkin Derekin harmiksi pyöreä kaveri, mutta yrittää luoda hänen kanssaan suhteen extrasta huolimatta. 

Pätkässä voi myös bongata muun muassa tähdet kuten: Sting, Milla Jovovich, Will Ferrell, Billy Zane, Susan Boyle, Naomi Campbell, Katy Perry, Alexander Skarsgård, M.C. Hammer, Lenny Kravitz...

Zoolander 2 -posteri
Ben Stiller ohjasi ensimmäisen Zoolanderin kuin tämän jatko-osankin, mutta ei valitettavasti onnistunut saamaan kokoon lähellekään yhtä hauskaa tuotosta kuin edeltäjänsä. Elokuva ei tuntunut pysyvän kasassa poukkoilevien juonikuvioiden takia eikä ikääntyneet Wilson ja Stillerkään enää jaksanut vetää rooliaan yhtä vahvasti. Sivujuoni Derekin fiksusta ja läskistä pojasta oli tylsää katsottavaa. Julkkiscameoita tiputeltiin siihen tahtiin että sillä tunnuttiin paikkaavan elokuvan käsikirjoituksellisia puutteita. 

Penélope oli hyvässä terässä. Samoin Will Farrell vankilasta pakenevana muotitalon johtaja Mugatuna oli ihan humoristinen.

En nauranut...juurikaan.

**
 
Ohjaaja: Ben Stiller (Zoolander)
Pääosissa: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz
Kesto:1h42min
Valmistusmaa:USA

3 kommenttia:

  1. Minä kanssa tykkäsin kovasti tuosta ensimmäisestä Zoolanderista ja tuntuikin, että Stiller on komediantekijänä (ohjaajana/näyttelijänä) parhaimmillaan juuri tuollaisissa sanotaanko selkeävän vakavasti tehdyissä överihahmokomedioissa joissa ei siis vain luoteta pelkkään piereskeln voimaan vaan se tehdään tunteella ja taidolla, koska samanhenkinen Tropic Thunder oli myöskin aivan loistava elokuva. Tätä Zoolanderin kakkososaa en ole katsonut ja vaikka arvasinkin sellaisen tulevan jossain vaiheessa kuten myös tavallaan itsekin halusin nähdä sellaisen, niin oikeastaan en kaivannut sitä syystä etten millään usko Stillerin voivan toistaa tekemäänsä muuta kuin pelkällä kopioinnilla, eikä parantaen. Kyse lienee sellaisesta lightning in a bottle-ilmiöstä jonka uskotaan voivan toistua, mutta sinne sujahtaakin pelkkä hehkulamppu.

    VastaaPoista
  2. Zoolander 2 -The Quickening-

    Ekasta Zoolanderista pidin minäkin. Tätä kakkosta en ole vielä nähnyt, mutta arvostelusi pohjalta kiirettä sen katsomiseen ei näyttäisi olevan.

    VastaaPoista
  3. Joo, harmi että pitää väkisin joku jatkis vääntää jos hyviä ideoita ei oikeasti ole. Vähän rahastuksen makua.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.