sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Jigureul jikyeora!/ Save the green planet! (2003)

Save the green planet! (Jigureul jikyeora!) on eteläkorealaista sci-fi komediaa. 

Lee (Ha-kyun Shin) uskoo, että yritysjohtaja Kang (Yun-shik Baek) on maapallon tuhoa hautova Andromedalainen alieni ja päättääkin lapsekkaan tyttöystävänsä Su-nin (Jeong-min Hwang) kanssa kidnapata hänet. Kang joutuu kokemaan pahanlaista kiduttamista kun Lee pääsee hänen kanssaan vauhtiin. Leen mielenterveys on kyseenalainen hänen kokemansa traumaattisen historian takia, johon Kangkin liittyy. Etsivä Choo (Jae-yong Lee) alkaa tutkia Kangin outoa katoamista ja pääsee Leen jäljille. Kaikkien yllätykseksi Lee ei olekaan niin hullu miltä aluksi on vaikuttanut.

Alienin kidutushommissa
Save the green planet tarjoilee sekopäistä häröilyä jo siinä määrin, että sen katsominen ei ole enää vähän ajan kuluttua kiinnostavaa. Nopeasti vaihtuvat kohtaukset ja pomppivat juonikuviot eivät jaksaneet enää tällä toisella katsomiskerralla naurattaa yhtään. Muistaakseni Rakkautta ja anarkiaa -festivaaleilla se onnistui huvittamaan niinkin paljon, että minulle jäi muistikuva että se kannattaa omaksi ostaa. Nyt kuului katsellessani vain mielikuvallista sirkkojen siritystä.  

Elokuvan ideahan on sinällään ihan hauska mielenterveysongelmista kärsivästä salaliittoteoreetikosta, joka onkin oikeassa.

**1/2

#elokuvahaaste2016 (28. Elokuva, jonka nimessä on väri)

Ohjaaja:Joon-Hwan Jang
Pääosissa: Ha-kyun Shin, Yun-shik Baek, Jeong-min Hwang
Kesto:1h58min
Valmistusmaa: Etelä-Korea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.