sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Hop (2011)

Pääsiäisen päätteeksi katsoin tämän pääsiäispupuista kertovan osittain animoidun elokuvan - Hop

E.B (Russell Brand) on hallitsevan pääsiäispupun (Hugh Laurie) poika, jonka kohtalona on seurata isänsä jalanjälkiä. E.B on kuitenkin kiinnostunut enemmän musiikin soitosta kuin pääsiäispupuilusta isänsä pettymykseksi. Fred O'Hare on puolestaan ihminen, joka omaa myös pettyneen isän (Gary Cole). Fred ei oikein saa pidettyä työpaikkaa ja postailee vielä vanhempiensa luona kypsästä iästään huolimatta. Fredin elämä muuttuu kun E.B päättää paeta Pääsiäissaarilta Hollywoodiin, jossa unelmat käyvät toteen. E.B käyttää Frediä hyväkseen päästäkseen sisään musiikkipiireihin osallistumalla David Hasselhoffin vetämään talenttikisaan. 

Elokuvassa voi nähdä myös Kaley Cuocon Fredin siskona ja kuulla Hank Azarian valtaan pyrkivänä tipuna. Ja tietysti David Hasselhoff oli myös mukana esittämässä itseään. 

Fred ja E.B 
Elokuva sai tuloaikanaan murska-arviot kriitikoilta, mutta mielestäni Hop oli ihan kiva pääsiäiselokuva. Ihmisten ongelmana oli ehkäpä sen tasapainoitteleminen aikuisten ja lasten elokuvan välillä. Mukana on muun muassa Hugh Hefnerin ääni Playboy-kartano-kohtauksessa. 

Fredin sisko luulee E.B:tä nukeksi
Mielestäni Marsden on sopivan sympaattinen näyttelijä lapsenmielisen Fredin osaan ja pidän Kaleysta, joka sopi puolestaan hyvin huolestuneeksi siskoksi, joka pyörittelee silmiään saamattomalle veljelleen. Mielestäni Hankin pahistipu oli myös hauska. E.B oli sympaattinen ja hyvin animoitu jänö, jolle sopi hyvin Brandin brittiaksentti. Pääsiäismytologia munia piiloittavine jäniksineen ei ole aivan niin hyvin juurtunut Suomeen kuin se on Jenkeissä, mutta kyllä lukuisten jouluelokuvien mukaan mahtuu hyvin tämä pääsiäiselokuvakin. Jokerina pakassa elokuvassa voi kuulla jänön popittamaa Holea...odottamatonta.

Yllättävän viihdyttävä.

***

Ohjaaja:Tim Hill (Karvinen 2, Alvin ja pikkuoravat)
Pääosissa:Russell Brand, James Marsden, Elizabeth Perkins
Kesto:95min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.