sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Apokalypsi Double Bill: This Is the End (2013)/ The World's end (2013)

This is the end on näyttelijä Seth Rogenin esikoisohjaus. Löysin elokuvan blu-ray version K-Citymarkerin alelaarista enkä juurikaan odottanut siltä paljoakaan. Tähän taustaan heijastaen olin elokuvasta erittäin positiivisesti yllättynyt. The World's end on puolestaan kolmas elokuva ohjaaja Edgar Wrightilta, joka yhdistää mainion koomikkoparin Simon Peggin ja Nick Frostin. Tämä elokuva oli puolestaan taustaansa vasten pettymys. 

This is the end (2013)

Elokuva kerää kokoon viime vuosien kuuluisimmat nörttinäyttelijät kuten Seth Rogenin,  Jonah Hillin, Jay Baruchelin, Michael Ceran, Paul Ruddin ja Christopher Mintz-Plassen näyttelijät ovat elokuvassa omilla nimillään ja kertookin kun nämä tähdet suuntaavat James Francon bileisiin. Kesken juhlinnan tapahtuu kuitenkin niin, että apokalypsi yllättää. Pirkeisiin osallistuneet suurimmissa määrin pakenee tai kuolee, mutta osa jää Francon talolle. Tarinan keskiössä ovat Seth Rogen ja Jay Baruchel jotka pohtivat muuttunutta ystävyyden laatuaan. Talossa käy vaihtelevasti väkeä, jotka yrittävät selviytyä helvetin tulilta, muun muassa Emma Watson tekee lyhyen vierailun. 

Pelokasta porukkaa

Viihdyin elokuvan parissa, täytyy myöntää. Hauskaa oli näyttelijöiden itseironia sekä humalatilassa tehty Pineapple express 2. Maailmanloppu teema oli myös siinä mielessä humoristinen, että moni varmaan toivoisi, että nämä näyttelijät jutuisivat ikuiseen kadotukseen. Varsinkin Michael Cera esitettiin erittäin epäimartelevassa valossa. 

Nauroin.

***1/2

Ohjaus: Evan Goldberg, Seth Rogen
Pääosissa:James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen
Kesto:107min
Valmistusmaa:USA

The World's end (2013)

Olen nauttinut Edgar Wrightin ohjaustöistä kuten Hot Fuzz sekä Shaun of the dead. Elokuva kertoo keski-ikäistyneestä Gary Kingistä (Simon Pegg), joka haikailee nuoruuden vuosiaan jolloin oli kaveriporukkansa kanssa cooliudensa huipulla. Hän päättääkin koota vanhan porukkansa kasaan (mm. Martin Freeman, Nick Frost) tavoitteena suorittaa "kultainen maili" loppuun, joka jäi aikoinaan heiltä suorittamatta. Tavoitteena on kiertää heidän kotikaupunkinsa pubit viimeisimpänä The World's end. Jokaisessa juottolassa on nautittava yksi tuoppi.

Kesken kierrosta miehet huomaavat, että kaupungin väessä on jotain omituista. Käykin ilmi, että muukalaiset ovat valtaamassa maapalloa.

Baarikierrokselle
Pidän Simon Pegg, Nick Frost duosta sekä Martin Freemanista näyttelijöina, joten heitä oli sen takia ihan hauska katsoa. Elokuvan käsikirjoitus ei puolestaan ollut niin kiehtova. Baarikierros höystettynä ilkeillä klooneilla ei vaan ottanut tuulta alleen. Jotain ihan hauskoja juttuja, mutta ei vaan omalle kohdalleni toiminut niin hyvin kuin olisin toivonut.

***

Ohjaus:Edgar Wright (Hot Fuzz, Shaun of the dead)
Pääosissa:Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman
Kesto:109min
Valmistusmaa:UK, USA, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.