sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 4. lokakuuta 2012

The Dark Knight Rises (2012)

Ensin tuli Batman Begins, sitten The Dark Knight ja nyt The Dark Knight Rises. The Dark Knight päättyi siihen, että Batman (Christian Bale) otti Harvey Dentin kuoleman niskoilleen vaikka tämä sekosikin ja uhkasi tappaa Gordonin (Gary Oldman) lapsen. Batman ja Gordon tulivat siihen tulokseen, että kaupunki tarvitsi nyt enemmän Harvey Dentin kaltaista idolia kuin Batmania.

Gothamissa onkin kaikki hetkellisesti hyvin. Bruce Wayne on hautautunut kartanoonsa eikä suostu tapaamaan ketään. Eräänä päivänä Bruce kohtaa vertaisensa vastuksen kun hän ottaa verekseltään kiinni yhden palvelusneidoista (Anne Hathaway) joka on varastanut tämän äidin kaulakorun. Tyttö osoittautuu mestarivarkaaksi, jolla on kissamaiset elkeet. Koru ei ole kuitenkaan ainoa mitä varastettiin, samalla nimittäin lähti Brucen sormenjäljet. 

Osa Wayne-yhtiön porukkaa on kimpassa alamaailmaa hallitsevan Banen (Tom Hardy) kanssa ja yhdessä he ovat keksineet keinon käydä Brucen sormenjälkien avulla pörssikauppaa niin, että Bruce menettää koko omaisuutensa, paitsi talonsa. Wayne-yhtiöllä on ollut kehitteillä vaihtoehtoinen energianlähde, josta saisi puhdasta energiaa koko Gothamille. Ongelmana on kuitenkin se, että se ei ole vielä tarpeeksi vakaa ja voikin saada viritettyä ydinpommiksi. Hyväntekeväisyyttä harjoittava Miranda (Marion Cotillard) on kiinnostunut tästä energianlähteestä ja myös Brucesta itsestään romanttisessa mielessä. 

Bane ajaa Gothamin rikollisineen niin ahtaalle, että Batmanin on  palattava. Bane ei ole kuitenkaan mikään helppo vastus. Onneksi Batman saa avukseen kissanaisen sekä etsivä Blaken (Joseph Gordon-Levitt).


Tykkäsin kovasti tästä 29. sijalle imdb:ssa parhaiden elokuvien listalla sijoittuneesta Yön ritarin paluusta. Mielestäni elokuvassa oli hyvää se, että Batman joutui niin pohjalle, että hänen paluunsa tuntui sitäkin sykähdyttävämmältä.

Anne Hathaway oli myös yllättävän hyvä kissamaisen pehmein askelin  käyskenetelvänä Selina nimisenä rosmona. Heteroseksuaalisena naisena voin myös sanoa, että näytti aika helkkarin hyvätä nahka-asussaan. Hathawaylla on sopivan kertovat silmät, että tunteet välittyivät naamionkin läpi. Tykkään myös kun naiset antavat miehille kunnon selkäsaunan ja Selina siihen pystyi. Selinaan ei koskaan viitattu kissanaisena (ainoastaan cat burglarina) eikä hänen pukuunsa kuulunut häntää. Hahmo oli siis taaskin luonnollisempi kuin esimerkiksi Michelle Pfeifferin kehräävä kissanainainen. Gordon-Levitt oli ihan hyvä rehtinä poliisina ja elokuvan lopussa hänen etunimensä - Robin - paljastui, joten voikin odottaa että jatko-osassa Batmanin rinnalla nähdään Robin. En tiedä sitten, että jaksaako Gordon-Levittin Robin hahmo kiinnostaa, mutta se jää sitten tulevaisuuteen nähtäväksi. 

Bane ei ollut niin hyvä pahis kuin Jokeri, mutta pidin kuitenkin hänen murskaavasta voimasta. Elokuvassa oli aidon epätoivon tuntua kun Banea ei meinannut millään saada pysäytettyä.

Diggailin  tästäkin osasta.

****1/2













Ohjaaja: Christopher Nolan
Pääosissa: Christian Bale, Tom Hardy ja Anne Hathaway
Kesto:165min
Valmistusmaa: USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.