sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 10. helmikuuta 2020

Oscar-gaala 2020

Oscar-gaala 2020 tuli viime yönä katsottua tv:stä livenä. Parasite osoittautui yllätysvoittajaksi vieden useamman kategorian pystin kotiinsa kuin vain odotetusti voitetun parhaan ulkomaalaisen elokuvan palkinnon. Tämä korealainen elokuva pokkasi parhaan elokuvan, ohjaajan sekä alkuperäisen käsikirjoituksenkin palkinnot. 

Samalla myös omat veikkaukseni meni aivan mönkään. Kuvittelin 1917 elokuvan olevan illan sankari, mutta jäikin parin "pienemmän" palkinnon pokkaajaksi.

Tänä vuonna veikkaukseni kokonaissaldo jäi 11 oikeaan 24:stä kategoriasta. 

Illan tähtiä
Illasta positiivisesti jäi käteen Parasiten ohjaaja, Bong Joon-Ho, jonka puheista huokui aito kiitollisuus sekä yllättyneisyys. Joaquin Phoenixin maailmantuskainen avautuminen sekä hauskan Olivia Colmanin esittelyspiikki. Eminemin esiintyminen oli myös ihan hauska ainakin siinä mielessä, että yleisössä istuvat juhlapukuiset ihmiset hytkyivät istuimillaan huvittavasti kuin klubilla ikään. Kaikki muut vaikuttivat nauttivan esityksestä paitsi Scorsese. Tätä nostalgista puolta ja elokuvien fiilistelyä olisin kaivannut show:hun vieläkin enemmän.

Negatiivisessa mielessä mieleen jäi Renee Zellwegerin sekava puhe yhteenkuuluvuudesta. Tuntui, että hänellä oli vielä jäänyt roolihahmo päälle. Tämän puhetapa kuulosti niin oudolta. Mielestäni välispiikit tai sketsit ovat olleet aikaisempina vuosina hauskempia, tai sitten aika kultaa muistot. Koomikot Wiig ja Maya yrittivät vuorollaan kovasti, mutta jotenkaan ei uponnut. En myöskään kokenut erityisen hillittömänä Rebel Wilsonia ja James Cordonia kissoina jotka yrittivät tassuttaa mikrofonia kuin kissoilla on tapana. Ja ymmärrän siis Cats-elokuva viittauksen...silti!

Kaikin puolin aika unohdettava show. Tämän sanottuani, meni vajaa neljä tuntia kuitenkin vauhdilla, että siinä mielessä onnistui selkeästi viihdyttämään.

2 kommenttia:

  1. Mietin muuten ihan samaa Zellwegerin kohdalla, että tuntui kun tällä olisi ollut joku rooli päällä!

    VastaaPoista
  2. Jäin miettimään gaaalaa katsoessa myös palkintojenjaon järjestystä. Katsoja pistetään odottamaan gaalan loppuun asti ns. hyvien palkintojen jakoa. Kuin Oscar-akatemia itsekin tietäisi, että palkinnoilla on eri paino eri kategorioissa. Sinänsä siis mielestäni ihan oleellinen kysymys, että kuinka moni palkintokategoria sietäisi siirtyä omaan "teknisten Oscareiden gaalaansa"?

    Samaa mieltä tuosta, että nostalgista puolta ja elokuvien fiilistelyä olisi saanut olla paljon enemmän. Nyt tuntuu, ettei sitä ollut juuri lainkaan. Jonain vuosina lavalle on tuotu entisiä Oscar-voittajia ja on ollut erilaisia montaaseja muistellen Oscar-voittaneita elokuvia. Jäin kaipaamaan näitä ihan törkeästi.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.