sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 10. joulukuuta 2015

Luokkakokous (2015)

Luokkakous on suomalainen elokuva, joka saavutti elokuvatetattereissa yli puolen miljoonan katsojan rajapyykin.

 Niklas (Aku Hirviniemi), Antti (Sami Hedberg) ja Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ovat vanhoja luokkatovereita, jotka menevät kolmikymppisinä luokkakokoukseen. Niklas on varsinainen tiukkapipo, Antti on muuten vaan onneton ja Tuomas on taas ainoa sinkkumies, jolla menee lujaa panosaralla. 

Matka luokkakokoukseen saa kaikenlaista käännettä kun hassuttelevat miehet joutuvat kaiken maailman tilanteisiin. Puheen kokouksessa pitävä Niklas ottaa vahingossa huumetta, jonka jälkeen puheesta ei meinaakaan saada mitään tolkkua ja Antti tapaa sekopäisen naisen, jonka kanssa sekstailee erilaisissa asennoissa sammunut Niklas mukaan otettuna. 

Niklaksen ja Antin vaimot odottelevat miehiä kotiin kaikessa rauhassa aamun valjettua vaikka takana onkin tosi villi yö.


Kolme kaverusta
Luokkakokous oli kuin suomalainen versio elokuvasta "Kauhea kankkunen". Seksuaalisävytteiset vitsit kävivät hyvin pian kyllästyttämään eikä hahmoja oltu hirveän paljon mietitty. Kyseessä oli komedia, mutta elokuva ei ollut mielestäni kovinkaan hauska. Muutamalle kohtaukselle hymähdin, mutta suurimmaksi osaksi toivoin että elokuva loppuisi mahdollisimman pian. Minua ei sinällään häiritse tai loukkaa jotkin penisvitsit, mutta nämä vitsit eivät vain olleet tarpeeksi hauskoja. 

Peräpukamat ovat aina hauskoja - ainakin muista
Jos Jaajo, Hirviniemi ja Hedberg ovat uuden suomalaisen komediaelokuvan toivoja, niin toivo on kuollut. Elokuvan alku oli kuitenkin hauska, mutta siinä esiintyikin Pirkka-Pekka Petelius ja Taneli Mäkelä. 

**

Ohjaaja:Taneli Mustonen
Pääosissa:Aku HirviniemiSami HedbergJaajo Linnonmaa
Kesto:88min
Valmistusmaa:Suomi

9 kommenttia:

  1. Jos Jaajo, Hirviniemi ja Hedberg ovat uuden suomalaisen komediaelokuvan toivoja, niin toivo on kuollut. Word. Repesin. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivo parka.

      Jää muuten meikältä tämä leffa katsomatta. Enimmäkseen Hirviniemen takia, jonka naamavärkki ärsyttää joka puolella olemisellaan minua enemmän kuin isosti.

      Poista
    2. Hirviniemi on kieltämättä ylikäytöstä kulunut komedianaama.

      Poista
    3. Mitenköhän pienessä vähemmistössä tässä ollaan, kun Hirvi-Aku herättää vähiten antipatioita tuosta kolmikosta...

      Poista
  2. En ole nähnyt ja koska töissä sen suurin puolestapuhuja on Vääpeli Körmyn ja Uuno Turhapuron fani numero yksi, niin ei se ainakaan puhu Luokkakokouksen puolesta. Sitäpaitsi minusta Hirviniemi on kolmikon hauskin, eikä hän ole naurattanut minua kertaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin hän on hauskin. Tosin olen aidosti nauranut hänen jutuilleen Putouksen alkukausina.

      Poista
  3. En ole vielä katsonut. Nyt täytyy tunnustaa että minullakin on ollut pikkuinen osa tämän elokuvan teossa. Olin nimittäin eräässä kohtauksessa avustajana, kuvauspäivä oli ihan hauska vaikka samat vitsit tulikin kuultua päivän aikana useaan kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, varmasti kiinnostavampaa olla tekemässä elokuvaa kuin katsoa sitä. Ainakin tätä! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.