sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

12 Dates of Christmas (2011)

12 Dates of Christmas noudattelee Groundhog Day -elokuvasta tuttua kaavaa. 

Kate (Amy Smart) elää elämäänsä katse vain omassa navassaan. Hänen ex-poikaystävänsä (Benjamin Ayres) on jo päässyt eteenpäin ja löytänyt uuden naisenkin, mutta Kate haihattelee vielä toiveissa saada hänet takaisin. Katen isän (Peter MacNeill) puoliso Sally (Mary Long) on järjestänyt naiselle sokkotreffit komean Milesin (Mark-Paul Gosselaar) kanssa, mutta Katen ajatukset on vain exässä.

Jotain kuitenkin tapahtuu keskiyöllä jouluaattona; päivä alkaa alusta ja Katen pitää elää sama päivä sekä treffit uudelleen...ja uudelleen. Vähitellen Kate tajuaa mitä hänen pitää tehdä, että pääsee irti joutumastaan helvetin limbosta.  

Ihanaa omenasiideriä!
Pidän Amy Smartista näyttelijänä vaikka hän ei kovin hyviin rooleihin ole päässytkään. Hän kyllä sopii hyvin tällasiin kevyisiin romanttisiin komedioihin. En tiedä onko Groundhog day ensimmäinen elokuva, joka käytti ideaa saman päivän toistaistamisesta kunnes päähenkilö oivaltaa jotain ja pääsee eteenpäin päivissään, mutta ainakin tunnetuin se on. Groundhogin jälkeen onkin vaikea saada sama idea tuntumaan originellilta. En tiedä onko näitä tämänkaltaisia elokuvia paljonkin, mutta ainakin vuonna 2004 ilmestyneessä "The Twelve Days of Christmas Eve" elokuvassa vaikuttaa olevan myös hyvin saman tapainen idea. Kreatiivisuudesta siis nolla pistettä.

Joulun hömppäviihteenä elokuva kuitenkin menee ihan hyvin. Lähinnä sympaattisen ja kauniin Amy Smartin takia. Elokuvan mieshahmot eivät sen sijaan persoonillaan loistaneet. 

**1/2

Ohjaaja: James Hayman (Sorority Wars)
Pääosissa: Laura Miyata, Vijay Mehta, Amy Smart
Kesto: 90min
Valmistusmaa: USA

6 kommenttia:

 1. Minusta tuntuu, että tuo on Päiväni murmelina-idea on jo ihan loppuun kulutettu - ei nyt tule mieleen yhtäkään toista elokuvaa, jossa samanlainen rakenne, valitettavasti. Mutta useamman olen kyllä nähnyt (ainakin tv-sarjojen jaksoja), ihme kyllä, sillä minusta alun alkaenkin idea on huono, sillä siinä itsessään tulee jo turhaa toistoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. btw. Missä leffassa olet Smartin nähnyt, missä pidit hänestä? En ole tainnut yhtäkään leffaa häneltä nähdä. Jostain syystä hän menee aina sekaisin päässäni Amy Ryanin kanssa.

   Poista
  2. Edge of Tomorrow ja Star Trek - The Next Generationin jakso nimeltään Cause and Effect tuli äkkiseltään mieleen, kun asiaa hetken pohdiskelin.

   Poista
 2. Minusta kyllä sama päivä -idea on sinällään hauska ja toimi Murmelissa, mutta kun se on jo kerran nähty...

  No, nämä kallistuu vähän guilty pleasureiden puolelle..:D, mutta tykkään hänestä elokuvissa: Just friends, Starsky&Hutch ja Butterfly effect.

  VastaaPoista