sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Arvonnan tulokset

Mutaa vai tähtiä -blogin joulukalenteriarvonnan onnellinen (toivon mukaan) voittaja on nimimerkiltään:

Siili

Onneksi olkoon!Kiitos kaikille osallistuneille. Arvonta suoritettiin random.org-sivuston numeraalisella avustuksella. 

Kysyin kilpailussa lempi jouluelokuvaa ja vastasitte:

Rare exports
Ihmeellinen on elämä
Samu sirkan joulutervehdys
Scrooged eli Haamujen kosto
Holiday
Yksin kotona
Aku Ankan joulumanteli
Postimies Pate -jouluelokuva
Lumiukko/Lumiukko ja lumikoira
Labyrintti
Jali ja suklaatehdas
Mr.Bean tai Blackadder-sarjat
Joulupukki ja noitarumpu

 Lumiukko/Lumiukko ja lumikoira

Kiitos Sanna P. kun mainitsit tuon Lumiukon jatko-osan kun en sellaisen olemassaolosta tiennytkään. Jouluaattona nähtävissä Ylellä klo:12 Lumiukon perässä. Lumiukko kuuluu myös omaa suosikkiin mitä tulee jouluelokuviin ja olenkin sen joka joulu pyrkinyt katsomaan

Samu sirkan joulutervehdys/ Ihmeellinen on elämä/ Joulupukki ja noitarumpu

Samanlaisiin joulun perinteisiin on itselläni kuulunut myös Sirkan tervehdys, joka aina hieman muuttuu tulleiden elokuvien perusteella. Ihmeellinen elämä myös pyörii taustalla kun joulun muita puuhasteluita tulee suoritettua kuten tekee Joulupukki ja noitarumpukin.

Rare exports/ Labyrintti

Rare exports ja Labyrintti kuuluvat lempielokuvieni joukkoon vaikka valikoimaa laajentaisi pelkistä jouluelokuvista. David Bowie ja Jorma Tommila ovat molemmat erittäin karismaattisia miehiä.

Scrooged/ Jali ja suklaatehdas

Molemmissa elokuvissa on hyvä perustarina, joka kirjallisuuteen pohjautuu. Olen nähnyt hyviä sekä huonoja uudelleenfilmatisointeja Scrooged-tarinasta. Murrayn tähdittämä on loistava, Jim Carreyn tähdittämä karmiva. Jali ja suklaatehdas on parempi omaan makuuni Gene Wilderin kuin Deppin tähdittämänä. 

Holiday/ Yksin kotona

Molemmat elokuvat ovat tietynlaisia hyvän mielen nostattajia. Holidayssa on romanttinen lähestymistapa ihmiskaipuuseen jouluna ja Yksin kotona tuo vinkkelin perheen näkökulmasta kuinka pahinta on olla erossa heistä juuri jouluna. Molemmissa alun erokokemus tuo lopussa hymyn kun erotut löytävät seuransa. 

Aku Ankan joulumanteli/ Postimies Pate -jouluelokuva

En usko, että olen nähnyt näistä kumpaakaan. Jos ei tuo Aku-elokuva ollut se missä hän paketoi liukuhihnalla lahjoja ja kaikki menee pieleen. Ja johtaja huutaa jonkun torven kautta. :D Disneyn hahmot kyllä tuntuvat kuuluvan jouluun.

Mr.Bean tai Blackadder-sarjat

Mr. Beanin joulu-jakso on jo klassikko syntyessään. Black Addereita voisin puolestaan katsoa joulun lisäksi kesällä, talvella, syksyllä ja keväällä. Parasta sarjaviihdettä. 

Hyvää joulua kaikille lempielokuvienne/ ohjelmienne parissa!

3 kommenttia:

 1. Onnea voittajalle.

  Pitääpä mainita tuosta Ihmeellinen on elämästä se, että kyseessä on elokuva josta pidän kovastikin ja kerran tästä nimenomaisesta syystä tulin pistäneeksi sen nauhalla jatkokatseluja varten, mutta pian tulin todenneeksi että sen haluaa oikeasti nähdä vain jouluna ja silloin se tulee televisiosta, joten sitä ei tarvitse erillisellä tallenteella. Ei sitä kasetilta tullutkaan koskaan katsotuksi, mutta televisiolähetyksenä aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin meinasin ostaa joskus tuon Lumiukon, mutta tulin samaan lopputulemaan, että tuskinpa sitä muulloin haluaisi katsoa kuin aattona.

   Poista
 2. Onnittelut ja iso käsi voittajalle. :D

  VastaaPoista