sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 14. joulukuuta 2015

A Different Kind of Christmas (1996)

A Different Kind of Christmas on tv-elokuva 90-luvulta.

Shelley Long esittää kaupungin asianajajaa Elizabeth Gatesia, joka kampanjoi tullakseen pormestariksi. Urakeskeiseltä äidiltä ei paljon liikene aikaa pojalleen Tommylle (Nathan Lawrence). Elizabeth saa lisää mietittävää kun pikkukaupunkiin muuttaa keskellä kesää mies, joka väittää olevansa joulupukki (Bruce Kirby). Kapunkilaisten mielipide jakautuu kahtia; toiset ovat äänekään ja näkyvän joulupukin vastaisia ja toiset taas hänen jäämisensä puolella. Naisen kampanja on mennä myttyyn kun osa ihmisistä ei pidä hänen päätöksestään. Yksi näistä on Elizabethin oma poika. 

Nyreästi joulupukkiin suhtautuvalla Elizabethilla paljastuu olevan henkilökohtaisempi syy huonoon asenteeseensa. Syyn jäljille pääsee häneen romanttisia tunteita kokeva toimittaja Frank Mallory (Barry Bostwick).

Joulupukki on sisustanut kotinsa jouluisaksi
Pidän kovasti Shelley Longista näyttelijänä ja annankin paljon anteeksi elokuvan heikkouksia, jos hän esiintyy siinä. Shelley teki tässäkin elokuvassa sujuvaa komediaa draamallisella vivahteella. Kerronta ontui kuitenkin sen verran ettei Shelleykään sitä voinut pelastaan. Muutenkin kesäaikaan sijoittuva jouluelokuva tuntui vain väärältä. Joulupukkia esittänyt Kirby ei ollut edes tarpeeksi sympaattinen pukki, että hänen jäämistään naapuruston keskelle joulumaailmoineen olisi kannattanut.

Frank Malloryn rooli Elizabethin romanttisten tunteiden kohteena jäi täysin ohueksi sekä tarpeettomaksi sivujuoneksi. 

Takellellen joulumieltä nostattamaan pyrkivä.

**1/2

Ohjaaja:Tom McLoughlin (Perjantai 13. päivä, osa 6)
Pääosissa: Shelley Long, Barry Bostwick, Nathan Lawrence
Kesto:1h 30min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Jason Voorheesin mukana olo olisi piristänyt tätä leffaa kummasti, heh.

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä olisi laittanut hahmoille vähän liikettä pyllyyn! :D

    VastaaPoista