sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

A Merry Friggin' Christmas (2014)

A Merry Christmas Miracle (A Merry Friggin' Christmas) on Robin Williamsin viimeiseksi jäänyt jouluelokuva. 

Boyd (Joel McHale) kasvoi alkoholisti-isän (Robin Williams) varjossa, joka pilasi hänen lapsuututensa lisäksi kaikki hänen joulunsa. Boyd haluaakin aikuiseksi kasvettuaan olla esimerkillinen isä ja tehdä varsinkin joulusta pojalleen maagisen. Boydin veli (Clark Duke) tulee yllättäen myös isäksi ja päättää pitää ristiäiset jouluaattona.

Tilanne pakottaa Boydin viettämään joulun perheensä kanssa jotka ristiäisiin myös osallistuu. Boyd tekee kuitenkin emämokan ja unohtaa poikansa lahjat omaan kotiinsa. Lahjojen haku isänsä kanssa auttaa häntä tutustumaan uudelleen kasvattajaansa. 

Boydin vaimona voi nähdä Gilmoren tytöistä tutun Lauren Grahamin

Joulun aikaa
A Merry Christmas miracle ei tarjoa jouluelokuvien joukkoon mitään, mitä siellä ei jo olisi. Tämä elokuva sujahtaakin kätevästi siihen kategoriaan, jossa joulu ei menekään ihan niin mukavasti kuin päähenkilö toivoisi. Lopussa kuitenkin vaikeuksien jälkeen häämöttää onni ja perheen yhteys. Samalla kaavalla voidaan tehdä hyviäkin elokuvia, mutta tämä ei valitettavasti niihin lukeutunut. Williams esitti väsyneesti kärttyisää miestä, joka tekee luonnemuutoksen kesken elokuvan eikä lahjojen haku 8h ajomatkan päästäkään ollut mikään mahtava juonenkäänne. Joel yritti parhaansa ylisuorittavana isänä eikä hän huono ollutkaan. Itse tarina ei vain ollut niin hyvä.

Pidän Clark Dukesta, jota muun muassa Kick-ass-elokuvassa saattoi nähdä ja oli hän ihan hauska lisä pätkään. Vihaan kuitenkin sellaisen indie-musiikin ujuttamista tällaisiin tarinoihin, joissa perhe on "vähän omalaatuinen". Clarkin hahmollakin piti olla tummaihoinen vauva jonka lapsen äiti on hänelle hylännyt. Tämä tuntui liian tarkoituksenmukaiselta "erikoisuudelta". Samoin kuin ajoittain esiintynyt pultsaripukki, jolla ehkä oli jotain maagisia kykyjä tai sitten ei. Mukana ollut Boysin sisko ja tämän seksuaalirikos-mieskin pääsi mukaan vai pyörähtämään ruudussa. Elokuvassa oli aivan liikkaa hahmoja, jotka jäivät hyvin pintapuolisiksi. Boydin lapsikaan ei ollut erityisen sympaattinen eikä minua loppupeleissä kiinnostanut, että saako penska lahjansa vai ei.

Harmittaa, että mainio "Lorelei" Gilmoren tytöistä saa enää tyttöystävän tai vaimon rooleja jouluelokuvista (kärjistetysti). Tuntuu, että hänessä olisi potentiaalia muuhunkin. Oli hän tässäkin  ihan hauska. 

Enemmänkin Williamsin takia surullinen jouluelokuva kuin kovin merry. 

**1/2

Ohjaaja: Tristram Shapeero
Pääosissa:Joel McHale, Lauren Graham, Clark Duke
Kesto:1h28min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti