sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 5. joulukuuta 2015

Ant-Man (2015)

Ant-Man jatkaa Marvel-sarjakuvien perusteella tehtävien elokuvien sarjaa.

Scott Lang (Paul Rudd) on vankilasta vapautuva pikkurikollinen, jonka erikoisuutena on murtovarkaudet. Vähän aikaa kaidalla tiellä oltuaan, houkuttelee hänen vanhat rikoskumppaninsa vielä yhteen keikkaan. Kohteena on Hank Pymin (Michael Douglas) kassakaappi. Scott kumppaneineen ei kuitenkaan tiedä, että Pym on tietoinen murtovarkaudesta ja on itseasissa huhun mahtavasta jättipotista laittanut itse liikkeelle, koska haluaa nähdä kenellä on aivoja sekä ketteryyttä käyttää hänen suunnittelemaansa muurahaispukua. Tämä erikoispuku tekee kantajastaan minimaalisen kokoisen sekä muurahaisten kyvyt omaavan. Hankin tyttärenä voi nähdä Evangeline Lillyn, jonka hahmo ei paljon Langista välitä. Ainakaan aluksi. Pymit sekä nyt uuteen sankarin rooliin puettu Lang haluavat suojella pukua ja sen teknologiaa joutumasta vääriin käsiin. Pääpahiksena Corey Stoll.
Paul Rudd löytää elämää kääntävän puvun
Ant-man tuli ja meni. Oliko se viihdyttävä? Kyllä joo. Oliko siinä paljon toimintaa? Kyllä joo. Oliko siinä paljon erikoistehosteita? No joo. Mutta juoksinko kotiin, että saisin kirjoittaa tämän arvostelun kun olin siitä niin innoissani...no en. Näin elokuvan jo heinäkuussa.

Paul Rudd ei kuulu lempinäyttelijöihini. Mielestäni hän on yhden roolin mies, joka toistaa samat maneerinsa elokuvassa kuin elokuvassa. Ennakko-odotuksiini nähden olinkin positiivisesti yllättynyt kuinka vähän Rudd onnistui ärsyttämään Ant-Manina. Muurahaismieheksi ei nimittäin sovi ihan kuka vaan lihaskasa, koska jos supervoima on pikkuiseksi murkuksi muuttuminen, niin homma menee helposti naurettavuuden puolelle. Muurahais-Rudd onnistui kuitenkin saamaan yleisön puolelleen olemalla yhtä pökertynyt omasta muurahaisuudestaan kuin katsojatkin. Vakavuutta hommaan syövästä toipunut kovan luokan megastara Michael Douglas. Lempi sidekickini;
Michael Peña, toi myös osansa elokuvan huumorista.

Pettymystä roolituksessa aiheutti kuitenkin aina niin huono Evangeline Lillyn pökkelöllä esiintymisellään sekä kylmän kankea persoonaton rahanahne pahis Corey Stoll.


Yllättävän viihdyttävä, mutta helposti unohdettava toimintapläjäys.

***

Ohjaaja:Peyton Reed (Bring it on, Yes man)
Pääosissa: Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll
Kesto:117min
Valmistusmaa:USA

5 kommenttia:

  1. Ei mikään maailmaa mullistava tuotos, mutta sopivasti viihdyttävä kuitenkin. Ottaa hyvin paikkansa muiden Marvel leffojen vierustoverina.

    VastaaPoista
  2. Tästä en ole jaksanut enää edes kiinnostua. Ant-man voimineen kuulostaa ihan naurettavalta, en näe miten tämä elokuva on mitenkään merkityksellinen Marvelin elokuvien kokonaisjuonen kanssa, koska eihän Ant-man edes kuuluu Avengerseihin!? Lisäksi olen samaa mieltä Ruddista, ihan ihme valinta supersankarielokuvaan? Hän on liian iskoistunut mieleeni huonoista komedioista. Mutta olen suuri Michael Penan ja Corey Stollin fani, en kyllä tiennyt että he tässä olivat, mutta jos Stoll ei edes ollut hyvä... Ehkä, jos tämä vastaan tulee, niin katson, mutta en kyllä muuten. Btw repesin tolle, että jo heinäkuussa katsoit ja nyt vasta arvostelit!! xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se Ant-man Kostajiin kuuluu tai kuului jossakin kohtaa ajankulkua. Elokuvissa ei olla sinne asti vielä ehditty, mutta sinne suuntaan ollaan menoillaan.

      Poista
    2. Ant-man kuuluu tosiaan supersankarielokuvien komediallisempaan päähän, että jos se jo ajatuksena kuulostaa luontaantyöntävältä, niin sitten et varmaan pidä tästä. Muuten kannattaa ehkä antaa mahdollisuus, jos haluaa vain muutamat naurut ilman sen kummempia syvällisyyksiä. Corey omaa vakuuttavan olemuksen, mutta mielestäni oli tässä liian yksipuolisen pahis.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.