sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

The Final Cut (2004)

The Final Cut on tulevaisuuteen sijoittuva elokuva, jossa varakkailla ihmisillä on mahdollista ostaa muisti-implantti jonka asettaa lapseensa. Siirränäinen tallentaa henkilön muistot syntymästä kuolemaan.

Alan (Robin Williams) on leikkaajaa, jonka ammattiin kuuluu editoida ihmisten muistoimplanttien muistoja näytettäväksi hautajaistilaisuuksia varten. Kyseiseen ammattiin miehen on ajanut hänen oma lapsuuden muistonsa itsestään pikkupoikana, joka todisti toisen pikkupojan kuoleman. Kansa on vahvasti jakautunut implantin suhteen kahtia ja leikkaajat kuuluvat vastustajien vihatuimpaan kastiin. Entinen leikkaaja ja nykyinen vastustaja Fletcher (Jim Caviezel) painostaa Alania luovuttamaan hänelle saamansa kuolleen implanttitekniikan johtajan implantin mustamaalausta varten. 

Mira Sorvanon voi nähdä Alanin ex-tyttöystävänä. 

Jim Caviezel ja Robin Williams
 Elokuva sortui liikaan jäykistelyyn. Robin Williamsia oli milteipä kiusallista katsoa hymyttömänä lapsuuden trauman piinaamana ihmisenä. Pätkää vietiin myös eteenpäin kankeasti eikä sitä ollut aina kovin kiinnostavaa katsoa. Mielestäni elokuvan kiinnostavimmaksi hahmoksi osoittautui  entinen leikkaaja Fletcher. Juuri kun hän sai enemmän ruutuaikaa ja elokuva kävi mielenkiinoiseksi, niin se loppui. Oli täysin yllättänyt lopputekstien pälmähdyttyä. Mira Sorvanoa oli vaikea uskoa Alanin tyttöystäväksi ja heidän välilleen kehitetty pikkudraama kun Alanilta löytyi naisen exän muistofilmi tuntui tarpeettomalta lisätäytteeltä.

The Final Cut olisi kaivannut itsessään parempaa editointia, käsikirjoitusta sekä näyttelyä. Täytyy kuitenkin sanoa, että ihan mielenkiintoinen idea tuollaisesta muistot tallentavasta siirränäisestä. Tässä tosi-tv-maailmassa olisikin helppo uskoa, että itsensä esille tuovat ihmiset haluaisivat kyseisen siirränäisen omata. 

**

Ohjaaja:Omar Naim (Dead Awake)
Pääosissa:Robin Williams, Jim Caviezel, Mira Sorvino
Kesto:95min
Valmistusmaa:USA, Kanada, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti