sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Club Paradise (1986)

Robin ja Twiggy
Harold Ramisin (Päiväni murmelina, Caddyshack) ohjaama Paratiisiklubi (Club Paradise) kertoo palomiehestä nimeltä Jack Moniker (Robin Williams), joka lopettaa työnsä ja muuttaa reggae-musiikin täyteiselle Karibian saarelle: St. Nicholasiin. Jack muuttaa hieman rempallaan olevaan hotelliin, jossa soi musiikki ja viina virtaa - Paratiisiklubiin. Klubin omistaja Ernest Reed (Jimmy Cliff) on velkaa korruptoitunelle valtionjohdolle veroja ja häntä painostetaankin luopumaan paikastaan. Ernest ja Jack eivät ole kuitenkaan valmiita antamaan periksi ilman taistelua.

Mukana klubilla on muun muassa Peter O´Toolen esittämä kuvernööri Anthony Cloyden Hayes sekä nörttimiehet Barry (Rick Moranis) ja myöskin Barry (Eugene Levy). Miesten tavotteena on saada naisia ja polttaa pilveä. Mieleeni tulikin, että olivatko nämä miehet esikuvia nykyisille "nörttitähdille" Seth Rogenille ja kumppaneille? Elokuvassa voi nähdä myös Twiggyn, joka esittää Jackiin mieltynyttä Philippaa. 

Eugene ja Rick
Paratiisiklubi oli aikamoista sekamelskaa. Sen positiivisiin puoliin nousi hauska reggae-musiikki sekä paikan karismaattinen johtaja/laulaja Jimmy Cliffin näyttelemä Ernest, aatelimainen O'Toole sekä elämänjanonsa löytänyt Andrea Martinin esittämä Linda. Robin Williams jäi aika pieneen osaan loppupeleissä Twiggyn kanssa kuhertelevana klubin promoottorina. Pätkän huumori pyöri myös vähän liian paljon pilven ympärillä, mutta oli Moraniksella ja Eugenella hetkensäkin. 

Cliffin, Williams ja O'Toole

Huono käsikirjoitus, mutta paikoin hyviä yksilösuorituksia. 

**

Ohjaaja: Harold Ramis (Päiväni murmelina, Caddyshack, Terapian tarpeessa)
Pääosissa:Robin Williams, Peter O'Toole, Rick Moranis

Kesto:96min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti