sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 25. syyskuuta 2014

The Best of Times (1986)

Vaikka olinkin nuoremapana hyvä liikunnassa, niin en ole oikein koskaan ymmärtänyt johonkin urheilulajiin keskittyvää nostalgiaa. Menneet ovat menneitä. Kasan alimmainen (The Best of Times) kertoo Jack Dundeesta (Robin Williams), joka ei osaa päästää irti noista nuoruuden glooriahetkistä. Tosin Dundeen tilanne on hieman toinen, koska hän pudotti tärkeässä ottelussa pallon juuri ennen touchdownia ja haluaakin tehdä toisinnon pelistä, jossa voisi paikata mokansa. 

Vaimonsa (Holly Palance) isän (Donald Moffat) alla työskentelevä Dundee saa ideaansa mukaan Reno Hightowerin (Kurt Russell), joka toimi pelinrakentajana. Lopulta miehet saavat mukaansa niin oman joukkueensa pelaajat kuin vastustajatkin. Dundeelle pelin toisinto on tärkeä, mutta hän ei saa vaimoaan tätä ymmärtämään. Myös Renon vaimo (Pamela Reed) haluaa jättää miehensä. 

Kurt Russell ja Robin Williams
Kasan alimmainen ei ole kovinkaan hauska elokuva tai edes mielenkiintoinen. Epätoivon rajalla pyyheltävää Dundeeta esittänyt Robin esitti yksipuolisesti kitisevää hahmoaan. Kurt Russell sopi hyvin osaansa, mutta käsikirjoituksessa ei ollut paljon liikkumanvaraa. Elokuva saattaa toimia paremmin jos a.) pitää penkkiurheilusta, b.) seuraa amerikkalaista jalkapalloa tai c.) on kulttuurista, jossa amerikkalainen jalkapallo on se juttu kuten Suomessa jääkiekko.

Pamela Reed ja Holly Palance
Pätkää katsoessani rupesin miettimään enemmän Pamela Reedia. En tiedä onko hän koskaan esittänyt minkään elokuvan pääosanaista, mutta aina hän tuntuu olevan sellainen sisukas vaimo, jonka mies on jollain tavalla sietämätön. Tässä hän halusi eron Kurt Russelista, mutta palasi lopussa hänen kanssaan yhteen. The Cadillac manissa hän oli pettävän Robin Williamsin ex-vaimo, mutta palaamassa lopussa yhteen ja Beanissa hän oli jättämässä Peter MacNicolia kun toi Beanin asumaan kanssaan, mutta oli lopussa palaamassa yhteen... ja niin edelleen. Mielestäni Pamela Reed on kuitenkin kiva. 

Ei niin onnistunut komedia.

**

Ohjaaja: Roger Spottiswoode (Turner ja täystuho, Huominen ei koskaan kuole)
Pääosissa: Robin Williams, Kurt Russell, Pamela Reed
Kesto:104min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti