sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 13. syyskuuta 2014

License to Wed (2007)

Naimalupa (License to Wed) on kevyt hääkomedia.

Vaatimattomista lähtökohdista kotoisin oleva Ben Murphy (John Krasinski) ja rikkaan perheen vesa Sadie Jones (Mandy Moore) ovat umpirakastuneita ja päättävät mennä naimisiin. Ben haluaisi häät jonnekin tropiikkiin, mutta Sadie pistää jalkansa alas, että he menisivät naimisiin tämän lapsuuden kirkossa. Paikkaa johtaa pastori Frank (Robin Williams), joka pakottaa heidät osallistumaan parisuhdekurssille, jonka aikana hän päättää saako pari naimaluvan vai ei. Pastorin sidekickinä on nuori papinalku (Josh Flitter). Ben on hyvin vastahakoinen osallistumaan moiselle kurssille, koska ajatteli naimisiinmenon sujuvan mutkattomammin, mutta Sadie on innoissaa asiasta ja lopulta Benkin suostuu. 

Aluksi niin hempeä pari huomaa, että ei jaakaan mielipiteitä joka asiasta pastorin laittaessa heidät kohtaamaan niin mekaanisten lapsien hoidon kuin hypoteettisen renkaiden vaihdonkin. Ben ja Sadie päätyvätkin huomaamaan, että ehkä eivät olekaan toisilleen niin sopivat kuin luulivat. 

Hassut vauvelit
Naimalupa noudattelee totuttua kaavaa: aluksi hyvin, sitten ristiriitaa ja lopuksi hyvin. Elokuva ei siis tarjoile yllätyksiä tai mieltä avartavia oivalluksia. Pidän kuitenkin US Office -näyttelijä John Krasinskista sekä Robin Williamsista. Office-sarjasta tuttuja naamoja voi nähdä Krasinski lisäksi ainakin kaksi muutakin. Protagonisti naista näyttelevä Mandy Moore ei taas tuonut hirveästi mitään elokuvaan. 

Lällyä loppua lukuunottamatta Naimalupaa on ihan viihdyttävä katsoa.  

***

Ohjaaja: Ken Kwapis (The Sisterhood of the Traveling Pants, Big Miracle, Jätä se!)
Pääosissa:Mandy Moore, John Krasinski, Robin Williams
Kesto:91min
Valmistusmaa: USA, Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.