sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 27. syyskuuta 2014

Shrink (2009)

Kevin Spacey ei saanut tarpeekseen pilvenpoltosta, jonka aloitti American Beautyssa vuonna 1999 vaan jatkoi tuprutteluaan 10 vuotta myöhemmin tässä elokuvassa Shrink - Tapaus tohtori Carter (Shrink).

Tohtori Henry Carter on tähtien psykiatri, joka kärsii itse henkisistä vaikeuksista, koska tämän vaimo murhasi itsensä. Hän saa vastaanotolle bro bono -tapauksen Jemman (Keke Palmer), jolla on myös vaikeuksia, koska tämän äiti on puolestaan päästänyt itsensä maallisista murheista. Erilaisista ongelmista kärsiviä henkilöitä Hollywoodin elokuvakoneistosta käy Carterin vastaanotolla. Yksi näistä on ikääntyvä alkoholisoitunut tähti Jack (Robin Williams), joka pyytää lupaa vaimonsa pettämiseen ja Patrick (Dallas Roberts) kusipäinen tuottaja. Muitakin ihmisiä lappaa visiitille, mutta ovat niin epäkiintoisia, että en viitsi heitä yksitellen mainita tässä. 

Tohtori Carter köllöttelee
Shrinkin katsominen oli aikamoisen työn ja tuskan takana. Kevin Spacey on kiistatta hyvä näyttelijä, mutta hänen karismansa ei jaksanut kantaa koko elokuvaa. Moni elokuva haluaa osoittaa kuinka sekaisin Hollywood on, mutta Shrink teki sen erittäin epäkiinnostavasti. Elokuva hukkui paljouteensa. Siinä oli liikaa ihmisiä, siinä oli aivan liikaa ihmisiä jotka eivät olleet millään lailla kiinnostavia. Siinä käsiteltiin kahta eri teemaa: elokuvamaailmaa sekä läheisen itsemurhaa. Nämä kaksi aihetta laimensi toinen toisensa sekavaksi mössöksi, jonka pinnalle nousivat molempien aiheiden eltaantuneet sakat.

Carterille pilveä myynyttä Jesusia esittänyt Jesse Plemons oli kuin ginger-maskin päälle laittanut Matt Damon. Hämmentävää. 

 
Epäkiinnostava sekä merkityksetön elokuva.

*1/2

Ohjaaja:Jonas Pate (Deceiver)
Pääosissa:Kevin Spacey, Mark Webber, Keke Palmer
Kesto:104min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti