sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road on ehdolla muun muassa parhaan elokuvan sekä ohjauksen Oscar-pysteistä - oikeutetusti.

Eletään post-apokalyptisessä Australiassa, jossa elämän perusasioista kuten vedestä ja ruuasta saa taistella. Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) hallitsee näitä varoja. Imperator Furiosa (Charlize Theron) päättää paeta hirmuhallitsijan ikeestä ja ottaa mukaansa tämän haaremiin kuuluvia vaimoja. Furiosa toivoo löytävänsä lapsuuden hedelmälliset kotiseutunsa jostain autiomaan toiselta puolelta. Immortan Joe ei katso naisen pakoa hyvällä vaan lähtee jahtaamaan tätä huumehöyryisen ja aivopestyn armeijansa kanssa. 

Furiosa törmää matkallaan kovia kokeneeseen Maxiin (Tom Hardy) ja pari päätyy auttamaan toisiaan.  

Imperator Furiosa
Wau! Caboom! Smash! Enemmän räjähdyksiä kuin ikinä! Vähäisellä cgi-tekniikalla.  Ja sähkökitara taistelussa mukana! Onko tämä yksi maailman mahtavimmista elokuvista joita olen koskaan nähnyt?! Mahdollisesti. 

Mad Max
Tässä elokuvassa toimi kaikki. Alusta loppuun asti sai puristaa penkin reunasta kiinni ettei vauhti lennätä istuimelta. Tämä toimintaelokuva on oikeasti täynnä toimintaa. Pidin Theronista vähäeleisenä Furiosana. Hän tuntui luonnolliselta roolissaan ilman mahtipontisia "onelinereita". Alieneitten ja Terminaattoreiden jälkeen on saanut odotellan hyvää naisvetoista toimintaelokuvaa. Fury Road nousee edellämainittujen klassikoiden tasolle. Monesti jos nainen on toiminnan keskipisteessä niin hänessä korostuu seksikkyys tai rooliin otetaan enemmän komediallinen ote, mutta tämä oli itse asiaa. Furiosa vain halusi kovasti pois alistajansa luota ja teki sen mitä täytyi.  

Immortan Joe
Mel Gibsonin saappaat täyttänyt Tom Hardy veti hyvin Maxin roolin. Pidin kovasti kuinka Hardyn ja Theronin roolihahmot toimivat yhteen ymmärtäen kumpaisenkin vahvuudet ja muodostaen ystävyysliiton ilman väkisin pedattua romantiikkaa. Parasta on myös se, että ensimmäisen Mad Maxin pahis "Toecutterin" näyttelijä esittää myös tässä pahista ja yhtä voimallisesti, jos ei enemmän, kuin ensimmäisessä.  Immortan Joe tosiaan on niin inha, että hänen tuhoutumista toivoo sydämen pohjasta. Job well done.

Elokuva näytti hyvälle,  kuulosti hyvälle ja piti viihtyneenä.

*****

Ohjaaja: George Miller (Mad Max, Mad Max 2, Happy Feet)
Pääosissa:Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult
Kesto:2h
Valmistusmaa:Australia, USA

6 kommenttia:

 1. Olihan tämä varsin mainio pätkä, mutta en minä silti parhaan elokuvan Oskua tälle antaisi. Teknisistä jipoista voisin kuitenkin parikin pystiä pistää kotiin vietäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin antaakin! :) Täytyy ensin katsastaa toki muut vaihtoehdot.

   Poista
 2. Mmmmmhhh...
  Immortan Joe on kyllä harvinaisen vaikuttava pahis, se täytyy myöntää. Pidän jopa nimestä

  VastaaPoista