sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 30. tammikuuta 2016

Mad Max 2 (1981)

Asfalttisoturi (Mad Max 2) on jatkoa Mad Maxille

Maailma on muuttunut yhä karumpaan suuntaan. Kahden klaanin sota on tuhonnut kaiken sivistyksen altaan. Paljon öljyä itselleen haalinut kansa koettaa suojata varojaan The Humungusin (Kjell Nilsson) ja Wezin (Vernon Wells) johtamilta ryösteleviltä vihollisiltaan. Avuksi he saavat asfalttisoturin nimeltään Mad Max (Mel Gibson). 


Max auttaa aluksi kansaa vain oman hyödyn takia, että pääsisi yksinäisen suden tavoin liikkeelle hyvillä bensavaroilla, mutta liittoutuu lopulta öljynhallitsijoiden kanssa säilyttääkseen ihmisyyden rippeet Pappagallon (Michael Preston) haastamana. Vereltä ja suolenpätkiltä ei voida välttyä kun Maxin johtama kansa puolustautuu rötöstelijöiltä. 

Mukana myös pieni eläimenkaltainen poika, The Feral Kid (Emil Minty), jonka kanssa Max ystävystyy. Hänen hahmonsa vanhempana on myös elokuvan aloittava ja päättävä kertoja. 

Emil "The Feral kid" Minty nuorena ja vanhana
Yleisesti trilogian parhaimpana osana pidetty Mad Max 2 poikkeaa edeltäjästään. Budjettia on saatu lisää eikä ihmisten pyörittämistä laillisista liiketoimista ole enää jälkeäkään. Karuissa maisemissa tunteensa tappanut Max yrittää selviytyä. Hieman vanhempi Mel Gibson onkin sopivasti menettänyt poikamaisen viattoman ilmeensä rooliinsa sopivaksi. Minustakin tämä kakkonen on hyvä, mutta ei kuitenkaan ykköstä parempi. Pelkästään eri tavalla hyvä. Toivottomuuden tunne ja räpiköinti kuolevaisuuden mudassa oltiin hyvin saavutettu. Pahikset olivat toimivia ja kosto heille maistui makealle. Ärjymällä kommunikoiva Feral kid oli ihan sympaattinen. 

****

#elokuvahaaste2016 ( 25. Syntymävuonnasi julkaistu elokuva)

Ohjaaja:  George Miller
Pääosissa: Mel Gibson, Bruce Spence, Michael Preston
Kesto:95min
Valmistusmaa:Australia

3 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tämän leffasarja paras osa, jonka jaksaa aina katsella uudestaan, vaikka sen olisi tuhanteen kertaan jo aiemmin nähnytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, loistava elokuva! Tykkäsin kuitenkin myös ykkösen askeettisuudesta.

   Poista
  2. Samaa mieltä, kestää kulutusta.

   Poista