sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Alvin and the Chipmunks (2007)

Alvin ja pikkuoravat (Alvin and the Chipmunks) on osittainen animaatioelokuva kolmesta pienestä laulutaitoisesta oravasta. 

Dave (Jason Lee) on säveltäjä, jonka ystävä Ian (David Cross) työskentelee ison musiikkifirman tuottajana. Ian ei lämpene Daven tekemälle musalle eikä miehen rakkauselämäkään suju mallikkaasti. Asiat kuitenkin muuttuvat kun kolme oravaa; Alvin (Justin Long), Simon (Matthew Gray Gubler) ja Theodore (Jesse McCartney) muuttavat hänen luokseen. Dave tekee oravat kuuluisaksi ja antaa kotona rakkautta ja rajoja. Kiistan jälkeen oravat päätyvät tuottaja Ianin luokse, jolla on vain oma lehmä ojassa. Ianin luona oravat saavat tehdä mitä vain, joka ei olekaan niin kivaa miltä aluksi vaikuttaa. 

Daven rakkauden kohde Clairekin (Cameron Richardson) alkaa nähdä oravien myötä miehessä uuden puolen. 


Kofeiinihumala
Alvin ja pikkuoravat elokuvasta tuli hieman mieleen muutama vuosi aikaisemmin tehty Karvinen, jossa oli myöskin laitettu animoituja hahmoja oikeiden näyttelijöiden sekaan. Jason Leen esittämä Dave oli Karvisen isännän - Eskon - tapainen hieman luuserimainen hahmo, joka ei ole se smoothein naisten kanssa. Jason oli sopivan sympaattinen Daveksi ja hänen onnistumistaan toivoi. Oravatkin oli animoitu ihan hyvin ja Jason näytteli uskottavasti näiden olemattomien hahmojen kanssa. Huvittava hahmo oli David Crossin näyttelemä lipevä musiikkipomo. 

Ennalta-arvattavasta juonestaan huolimatta elokuvan parissa viihtyi hyvin ja täytti tarkoituksensa muutaman naurun irroittajana. En ymmärrä kyllä sitä, että kuinka näiden oravien laulut päätyvät musiikkilevyille ja menevät vielä kaupaksi. Vähän samoin kuin smurffilevyt. Nasaalimaista ilmapalloääntä kun ei pidemmän päälle jaksa. 

Tietääköhän muuten kukaan, että kuka esitti suomenkielisen kipaleen, joka tässä elokuvassakin kuultiin? Se tuli radiosta joskus 80-luvulla paljon. Siinä kappaleen alussa se laulaja mies kyselee, että missä Alvin on, kun on myöhässä musiikkiesiteyksestä.

***

 #elokuvahaaste2016  (5. Elokuva, jonka (ainakin) yksi päähenkilö ei ole ihminen)

Ohjaaja:Tim Hill (Karvinen 2, Hop)
Pääosissa:Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson

Kesto:92min
Valmistusmaa:USA

6 kommenttia:

 1. Olisiko Saukki ja Pikkuoravat ja Pikkuoravien joululaulu?

  Pikkuoravista tulee hidastettuna mainiota sludgesynapoppia:
  https://soundcloud.com/alvin-thechipmunkson16sp/tracks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just toi!! Kiitos! :D

   Hah, täytyypä kuunnella hidastetumpaa saundia.

   Poista
  2. nii joo se olikin tämä
   https://www.youtube.com/watch?v=US7sF3YQAyQ
   ja kyseli Elmeriä eikä Alvinia. :D
   En tiennytkään, että tämä Saukki oli näin vanha tapaus

   Poista
  3. Tähän sludgeenhan jää vähän koukkuun! :D

   Poista
 2. Aiotko mennä katsomaan kolmos-osan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan teatteriin mene kun en ole vielä kakkostakaan nähnyt, mutta tämä oli sen verran positiivinen yllätys, että jossain vaiheessa varmasti tulee katsastettua! :)

   Poista