sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 5. tammikuuta 2016

The Cobbler (2014)

Adam Sandler esittää suutaria elokuvassa The Cobbler.

Max Simkin (Adam Sandler) on perinyt isältään (Dustin Hoffman) suutarin liikehuoneiston. Naapurina hänellä on parturina toimiva isänsä vanha kaveri Jimmy (Steve Buscemi). Max on lopen kyllästynyt suutarointiin eikä koe sitä omaksi intohimokseen. Häntä painaa myös isänsä lähteminen kun hän oli nuori ja vanhuuden höperöitymisestä kärsivä äiti (Lynn Cohen), jonka kanssa hän asuu.

Aneeminen Max saa hieman säpinää elämäänsä kun yhteiskunta-aktivisti Carmen (Melonie Diaz) pyytää häntä osallistumaan toimintaan pienten yritysten säilyttämiseksi rikkaiden valtaamalla alueella. Max ei jaksa asiasta oikein innostua. 

Yhtenä päivänä Maxin automaattinen kenkien omepelukone menee rikki ja hän turvautuu vanhaan manuaalisesti käyettävään koneeseen. Masiina on kuitenkin siitä erikoinen, että kun kyseisellä vempaimella kengät valmistaa ja laittaa ne jalkaansa, muuttuu ulkonäöltään kenkien kantajaksi. 

Max hyödyntää uutta keksintöään aluksi omiin huvituksiin, mutta myöhemmin kantaakseen kortensa kekoon yhteisönsä puolesta.

Suutari juo liikkeensä edessä kahvia
Adam Sandler on esiintynyt enemmän huonoissa elokuvissa kuin hyvissä. En kuitenkaan vihaa häntä. The Cobblerissa hän onnistui olemaan ihan siedettävä vähäeleisenä Maxina. Normaalisti kun hänet voi nähdä ilveilemässä komedioidensa tueksi. Apunaan hänellä oli vakaat Steve Buscemi, Dustin Hoffman ja Lynn Cohen. Mielestäni elokuvan idea "toisen ihmisen kenkiin astumisesta" oli hauska, mutta koko potentiaalia ei mielestäni osattu hyödyntää.


Elokuvassa  oli mukavan tumma värimaailma, joka tehosti Maxin synkkiä mielenmaisemia. Method man teki mukavan "kaksoisroolin" pahiksena (oma itsensä) ja hyviksenä (Max hänen kengissään). Elokuva ei tuntunut asetelmiltaan aivan puhkikuluneelta vaikka itse draaman kaari sitten olikin sitä tuttua huttua.

Ihan katsottava.  

**1/2

#elokuvahaaste2016 (3. Et ole ikinä ennen kuullut elokuvasta)

Ohjaaja:Tom McCarthy
Pääosissa: Adam Sandler, Melonie Diaz, Steve Buscemi
Kesto:99min
Valmistusmaa:USA

4 kommenttia:

 1. Netflix on tätä minulle isosti mainostellut ja ehdotellut, mutta Sandlerin aiheuttamat traumat ovat olleet liian vahvasti mielessäni, mutta jos tässä on Lynn Cohen, niin tämän voisi kai katsoakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On myös aika mielenkiintoista, että tämän vuoden suurin Oscar-todennäköisyys, Thomas McCarthy on ennen Spotlightia viihtynyt Adam Sandler-leffan parissa!

   Poista
  2. Minultakin löytyy Sandlerin aiheuttamia henkisiä arpia, mutta tässä hän oli niin aneeminen, ettei suuremmin ärsyttänyt! :D Ei tämä mikään mestariteos ole, mutta Lynn oli hurmaava pienessä roolissaan.

   Poista
  3. Niin ja tuosta McCarthysta varmaan johtui, että elokuva näytti hyvältä!

   Poista