sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 22. tammikuuta 2016

Vince Vaughn Double Bill: The Internship (2013)/Delivery Man (2013)

Kaksi Vince Vaughn -elokuvaa, jossa Vince esittää huithapeli-miestä, joka päättää ryhdistäytyä ja näyttää, että on luottamuksen arvoinen. Ja vielä tehty samana vuonna! Tosin esittääkö hän koskaan mitään muuta hahmoa?

The Internship (2013)

Night at the museum -elokuvista tuttu ohjaaja Shawn Levy teki elokuvan kahdesta työnsä menettäneestä myyntimiehestä: Nick (Owen Wilson) ja Billy (Vince Vaughn), jotka päättävät hakea Googlen harjoittelija-ohjelmaan. Paikkaan on useita kymmeniä hakijoita eikä miehillä ole mitään ohjelmointikokemusta. 

Elokuva koostuukin pitkälle siitä kun harjoittelija-ehdokkaat saavat eri tehtäviä ja yrittävät oman joukkueensa kanssa niistä selvitä kuten mobiiliaplikaation keksiminen sekä huispauksen pelaaminen. Luovuttamiseen tottunut Billy meinaa jättää kisan kesken. Nick taas iskee silmänsä kauniiseen Googlen työntekijään Danaan (Rose Byrne).

Googlella on kivaa!
Elokuva tuntui Googlen mainokselta. Internship tarjosi kyllä parit halvat naurut ja piti jokseenkin viihtyneenä. Uskottava elokuva ei kuitenkaan ollut millään mittapuulla. En tiedä mikä Owen Wilsonin mielen tai muun terveyden tila oli tätä elokuvaa tehdessä, mutta hän ei näyttänyt kovinkaan freesiltä. Hän ei ollut uskottava esittämään tuttuun tapaansa pätkän humoristista naistenmiestä. Vince oli samanlainen kuin aina ja jos tykkää hänestä noin yleisesti, niin pitää häntä myös hauskana tässäkin. Itselläni on häneen ristiriitainen suhtautuminen, koska tavallaan pidän hänestä, mutta toisaalta se ärsyttää suunnattomasti, että toistaa aina samaa kaavaa. 

**1/2

Ohjaaja:Shawn Levy (Reel Steel, This is where i leave you, Night at the museumNight at the museum: Battle of the Smithsonian, Date night)
Pääosissa: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne
Kesto:119min
Valmistusmaa:USA

Delivery man (2013)

David (Vince Vaughn) on luovuttanut paljon spermaa nimellä Starbuck. Luovutusklinikka onkin käyttänyt hänen tuotostaan yli sallittujen rajojen sen laadukkuuden takia. David on yli 500 lapsen biologinen isä. Näistä lapsista nyt yli 100 on päättänyt haastaa klinikan oikeuteen, että saisivat tietää Starbuckin todellisen henkilöllisyyden ja tavata isänsä.

David on lupausten pettämisen mestari ja huono lihakuski. Tämän oma tyttöystävä  Emma (Cobie Smulders) on raskaana ja haluaa olla lapselleen hyvä isä. David päättääkin etsiä muutaman "spermalapsistaan" ja tutustua sekä auttaa heitä heidän elämissään. Tämä kasvattaa Davidia ihmisenä ja auttaa astumaan isän rooliin myös hänen tulevalle lapselleen. 

Davidin kaverina sekä juristina voi nähdä Chris Prattin.

David on kyläilemässä juristinsa luona
Delivery man on siitä hassu elokuva, että Ken Scott ohjasi samasta aiheesta jo vuonna 2011 elokuvan nimeltä Starbuck. Yhteensä mies on ohjannut neljä elokuvaa, joten puolet on ollut tästä samasta asiasta. Starbuck onkin saanut ihan hyvät arvostelut, mutta siinä ei puhuta jenkkilää, joten raha varmaan houkutteli idean toteuttamiseksi myös "maailmankielellä". 

Ainoa aidosti hauska asia koko elokuvassa oli kuitenkin vain Chris Pratt altavastaaja-lakimiehenä. Cobie Smulders oli lempihahmoni How i met your mother -sarjassa, mutta (näkemissäni) elokuvissa hän ei ole vain toiminut. Tosin roolitkin ovat olleet hyvin latteita jo lähtökohtaisesti. 

Elokuvan päähenkilö, Vincen esittämä David, ei tarjonnut mitään uutta. Mies on dead end -työssä ja velkaa pahoille miehille 100.000 dollaria pyramidihuijauksen takia ja auttelee sitten muutamaa sadoista lapsistaan saadakseen itsellensä hyvän mielen. Nämä lapset ovat kauttaaltaan hyvännäköisiä nuoria miehiä ja naisia, mutta yksi on vammainen, jota David sitten menee laitokseen katsomaan. David kuiskaa vammaisen lapsensa korvaan "olen isäsi", jonka jälkeen tämä muuten tunteitaan osoittamaton ja puhumaton henkilö tuottaa koskettuneen ilmeen kasvoilleen. Mielestäni tämä oli jopa irvokas juonen käänne tässä niin kutsutussa komediassa. Toinen kulmakarvoja nostattava tapaus oli hänen huumeriippuvainen tyttärensä, joka käänsi kelkkansa isän vierailun jälkeen kuin sormia napsauttamalla. 

Kaikki oli siis vedetty äärimmilleen tarkoituksena ilmeisestikin katsojan tunteiden voimakas säätely: "Se on velkaa väkivaltaisille miehille 100.000 dollaria, apua!" "Mutta se rakastaa vammaista lastaan,  voiiii..." 

Kehno.

**

Ohjaaja:Ken Scott (Starbuck)
Pääosissa:Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders
Kesto:105min
Valmistusmaa: USA, Intia

2 kommenttia:

  1. Meinasin tulla kommentoimaan, että oletpas itsellesi kaksi laatuleffaa löytänytkin, kunnes tajusin, että olen nähnyt ne molemmat!! xD

    VastaaPoista