sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 18. tammikuuta 2016

Spy (2015)

Spy - vakoojan asussa (Spy) on aidosti hauska vakoojakomedia.

Melissa McCarthy esitää CIA agentti Susan Cooperia, joka ei ole koskaan ollut kentällä vaan vakiintunut ohjeistamaan kuulokkeista komeaa kenttäagenttia Bradleyta (Jude Law), johon hän on palavasti rakastunut. Susan saa kuulokkeidensa kautta tietää, että Bradleyn on tappanut Rayna Boyanov (Rose Byrne), jolta agentti on yrittänyt urkkia tietoa ydinasekaupoista.

Susan ilmoittautuu kaikkien yllätykseksi vapaaehtoiseksi  kentälle, koska kaikki muut kenttäagentit tunnetaan vihollisten toimesta ulkonäöltä. Tähän ei suhtaudu suopeasti äkkipikaisen tempperamentin omaava CIA agentti Rick Ford (Jason Statham) ja tunkeekin mukaan missioon. 

Susan pääsee haparoivasta alustaan huolimatta asekauppojen jäljille. Apua hän saa luotetulta konttoriystävältään Nancylta (Miranda Hart). 

Susan Cooper vauhdissa
Spy veti imuunsa heti ensimetreiltä lähtien. Melissa McCarthy on hauska kuorestaan ulos tulevana konttorirottana. Hänen lyöttäytymisensä yhteen lempi komedianneni Miranda Hartin kanssa sai minut miltei repeämään liitoksistani. Hillitön Jason Statham ja kuivan huumorin kuningatar Rose Byrne oli jo miltei liikaa. Elokuvan ohjaajan hitiksi noussut Morsiusneidot ei tehnyt minuun niin suurta vaikutusta, joten en osannut odottaa nauttivani Spysta näin paljon. Elokuvan parissa sai kuitenkin aidosti nauraa.

Elokuva pysyi tuoreen tuntuisena vaikka James Bond -tyyppisiä vakoojaleffoja on ennenkin parodioitu. 

****

#elokuvahaaste2016 (11. Elokuva yhdeltä lempinäyttelijöistäsi, jota et ole aikaisemmin nähnyt)

Ohjaaja:Paul Feig (Morsiusneidot, The Heat)
Pääosissa:Melissa McCarthy, Rose Byrne, Jude Law
Kesto:119min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti