sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)

Night at the Museum: Haudan salaisuus (Night at the Museum: Secret of the Tomb) on jatkoa elokuville Night at the museum sekä Night at the museum: Battle of the Smithsonian.  

Larry Daley (Ben Stiller) johtaa luonnonhistorian museon yönäyttelyä, jossa museon hahmot heräävät vieraille finediningin yhteydessä esiin maagisen taulun ansiosta. Larry tietää totuuden taiasta, mutta muut luulevat shown olevan pelkkää erikoistehostetta. Kaikki ei mene kuitenkaan putkeen. Maaginen taulu korrosoituu eikä museon olennot noudata enää sovittuja kuvioita. Yleisö lähtee kirkuen pois.

Larry on huolissaan museo-ystävistään. Taulun kanssa museoon tuotu Ankmenrah (Rami Malek) on tietämätön syöpymisen syystä ja kertookin, että vain hänen isänsä Merenkahre (Ben Kingsley) tietää mitä taululle on tapahtumassa. Larry hommaakin itsensä sekä muutamat museolaiset maagisen taulun kanssa British museumiin, jossa Merenkahre sijaitsee. Hankaluuksia päämäärään pääsemiseen aiheuttaa kuitenkin yli-innokas yövartija (Rebel Wilson), ilmastointikanavaan tippuneet miniatyyrit: Octavius (Steve Coogan) ja Jedediah (Owen Wilson) sekä ritari Sir Lancelot (Dan Stevens), joka pitää taulua Graalin maljana. 

Uusina hahmoina elokuvan edeltäjiinsä nähden olivat brittiläisen yövartijan, Lancelotin ja Merenkahren lisäksi alkukantaisten ihmisten näyttelyn uusi jäsen Laaa, jota esitti tuplaroolissa ollut Ben Stiller. Larryn pojan näyttelijä oli myös kasvamisen myötä vaihtunut Skyler Gisondoniin.

British museumissa seikkaileva väki
Haudan salaisuuden mukana haudattiin Robin Williams sekä Night at the musem -sarja. Larry heittää elokuvassakin lempeät jäähyväiset viimeiseksi Williamsin esittämälle hahmolle Teddy Rooseweltille. Haudan salaisuus onkin mukava päätös mukavalle elokuvamaailmalle. Henkiin heräävä museo on mehukas tapahtumapaikka, joka oltiin hyvin näiden kolmen elokuvan myötä hyödynnetty. Enempi olisi ollut jo liikaa. Kaikissa kolmessa elokuvassa seikkailtiin kuitenkin eri museoissa. Tässä keskityttiin Britannian kuuluisaan museoon. Mielestäni tämä mantereen vaihdos oli virkistävä lisä. Olen Rebel Wilson -fani ja toi hän tähänkin elokuvaan kivaa potkua hassun hauskalla presenssillään. Vaikka hän onkin aina samanlainen, niin se ei haittaa, toivoisin vain näkeväni enemmän hänen huvittavaa esiintymistään.

Rebel Wilson yövartijana
Ben Stiller jaksoi myös naurattaa vaikka tuntuikin vähän "täyteohjelmalta" kun hänet oli laitettu myös esittämään älyltään kehittymätöntä alkuihmistä. Glooriaa täynnä oleva Sir Lancelot oli myös hauska. Vanhoista hamoista ei enää saanut kukaan Octaviusta, Jedediahia sekä Ricky Gervaisin esittämää museonjohtajaa lukuunottamatta hirveästi sijaa. Elokuvan juoni sinällään oli vähän höpsö kun maagisen taulun parannukseen tarvitsi vain hieman kuutamovaloa ja se oli siinä, mutta kaipa se sivuaction ja hauskoihin tilanteisiin joutuminen olikin Haudan salaisuuden päätavoite.

Parempi kuin kakkonen.

***

#elokuvahaaste2016 (29. Elokuva, jossa on taikuutta)

Pääosissa:Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson
Kesto:98min
Valmistusmaa: USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti