sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Wild (2014)

Wild - Villi vaellus (Wild) on tositapahtumiin perustuva elokuva naisesta, joka päättää lähteä yli 1000 mailin vaellukselle ilman aikaisempaa eräilykokemusta tullakseen paremmaksi ihmiseksi.

Cheryl (Reese Witherspoon) on köyhän yksinhuoltajan Bobbin (Laura Dern) vesa. Cheryl pakeni lapsena äitinsa ja veljensä kanssa väkivaltaista isää. Cheryl on ollut aviossa seitsemän vuotta, mutta naisen useiden pettämistapausten sekä heroiinin käytön seurauksesta avioliitto päättyy eroon. Cheryl haluaa olla se hyvä ihminen miksi hänen äitivainaja uskoi hänen olevan. Niinpä Cheryl päättää lähteä noin kolme kuukautta kestävälle vaellukselle Meksikosta Kanadaan. 

Rähjä-Reese
Elokuva toimii pitkälle flashbackien kautta. Meille valoitetaan vähitellen Cherylin taustoja sekä hänen motiivejaan lähteä kylmilteen pitkälle vaellukselle. En ole mikään suuri Reese Witherspoonin fani ja minun olikin vaikea kokea hänet uskottavana pohjalla käyneenä hahmona. Alastomuudella sekä suttuisella meikillä pääsee kuitenkin vain tiettyyn pisteeseen asti. Reese onnistui kuitenkin ajoittain. Hän vangitsi hyvin pelon tunteen kun yksin liikkuvana naisena kohtasi miltei pelkästään vaeltavia miehiä matkallaan. Laura Dern oli oiva hieman hippimäisenä uudesta vapaudestaan nauttivana väkivallan ikeestä päässeenä äitinä, joka alkaa tehdä asioita joita itse haluaa.

Mielestäni tällaisia matkakertomuksia on usein mielenkiintoista seurata ja koettelemuksista selviämiseen päähenkilöä aina mielessään kannustaa. Tämänkin reitin varrella olisi voinut viihtyä pidempäänkin. Elokuva kuitenkin tuntui päättyvän kesken. Päähenkilö ei päässyt edes kulkureittinsä loppuun vaan lopputekstit pärähtivät päälle kun hän tajusi jotain omasta olemisestaan. 

Jotain hyvää, jos ei jotain huonoakin.

***1/2

 #elokuvahaaste2016  (4. Matkakertomus)

Ohjaaja:Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers club, Demolition)
Pääosissa:Reese Witherspoon
Kesto:115min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti