sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 30. tammikuuta 2016

Mad Max - Beyond thunderdome (1985)

Mad Max - ukkosmyrsky (Mad Max - Beyond thunderdome) on jatkoa Mad Maxille ja Asfalttisoturille.

Mad Max tekee likaisia palveluksia rahasta. Autiomaan keskelle Bartertown-kaupungin sekä sivilisaation kehittänyt Aunty Entity (Tina Turner) pyytää Maxia tappamaan Blastermaster-duon Blaster osan. Masterin Aunty haluaa aivojensa takia säästää. Max hommaa itsensä Thunderdomin taisteluareenalle Blasterin kanssa, jossa "two men enter, one man leaves". Max jättää kuitenkin vastustajansa henkiin, joka sytyttää Auntyn raivon Maxia kohtaan. Rangaistuspyörä määrää hänet karkoitukseen julmaan autiomaahan, josta hänet pelastaa joukko eristyksissä eläviä lapsia muutaman aikuisen kera. Yhdessä he päättävät vallata Aunty hallinnoimman kaupungin.

Tina Turner ja Mel Gibson
Beyond thunderdomista henkii jo enemmän runsas kasarimeininki. Musiikki on popimpaa ja alan kuuma nimi Tina Turner vetää yhden pääosista. Mel Gibsonkin on joutunut kasvattamaan tukkansa pitkäksi. Elokuva on enemmän koko perheelle suunnattu ja taittuukin useasti enemmänkin komedian kuin vakavahenkisen toiminnan puolelle Turnerin väännellessä naamaansa, pikkumiehen puolustaessa vammaista jättiään tai Maxin rantautuessa "Mikä mikä maahan". Mel Gibson oli itse syvässä alkoholismin suossa elokuvan teon aikana ja onkin myöhemmin haastatteluissa kertonut, että ei niin välittänyt tästä trilogian viimeisestä osasta. 

Toki jatkoa tuli sitten vuonna 2015 Mad Max: Fury roadin muodossa. 

*edit 30.01.2016, klo:23.33, tallensin vahingossa tabletilla olleen luonnoksen valmiina olevan arvostelun päälle, joten en ihan muistanut tarkalleen kuinka olin sen alunperin kirjoittanut.*

**1/2

Ohjaajat:George Miller, George Ogilvie
Pääosissa:Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence
Kesto:1h 47min
Valmistusmaa:Australia

6 kommenttia:

 1. Joo, en minäkään tästä kauheasti jaksa perustaa, vaikken tuliliemen kanssa läträilekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo, kännissäkään oleminen ei paranna tätä elokuvaa.

   Poista
  2. En yleensä vedä suojakännejä elokuvaa katsoessa, mutta kun vedän, katson Thunderdomen.

   Poista
 2. Tarkoituksenani on jossain vaiheessa vetää Mad Max-putki ja se on lykkääntynyt pitkälti syystä ettei minulla ole vielä tuo Fury Roadia ja luonnollisesti haluan sen osaksi katselua. Kuitenkin, joka kerta kun ajatus MM-katseluputkesta nousee mieleeni, tuumin myös että mitä jos jättäisin Beyond Thunderdomen väliin, kun se aiheuttaa enemmänkin myötähäpeää kuin nautintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli kyllä vielä tuskallisempi katsoa kuin muistinkaan.

   Poista