sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

X-Men: The Last Stand (2006)

X-men: Viimeinen kohtaaminen (X-Men: The Last Stand) on kolmas X-men-elokuva.

X-men kakkosen loppupuolella telepaattisia kykyjä omaava Jean Grey (Famke Janssen) kuoli pelastaakseen muut x-miehet. Nyt hänen sureva poikaystävänsä Cyclops (James Marsden) kuulee naisen kutsuja päässään ja lähtee etsimään häntä kuolinpaikaltaan. Hämmästyksekseen Jean onkin elossa, mutta muuttuneena. Naisen voimat ovat moninkertaistuneet eikä pysty niitä hallitsemaan. Hän päätyykin murhaamaan poikaystävänsä.

Ihmistutkija jonka oma poika on mutantti on kehitellyt lääkkeen, jonka avulla mutantista tulee pysyvästi tavallinen ihminen. Magneto (Ian McKellen) kerää taakseen mutanttiarmeijaa tuhotakseen lääkkeen kokonaisuudessaan. Ihmiskosketukseen kykenemätön Rogue (Anna Paquin) puolestaan haluaa lääkettä itseensä, että voi vehtailla poikaystävänsä Jäämiehen (Shawn Ashmore) kanssa, joka on iskenyt silmänsä seinien läpi kulkemaan pystyvään Shadowcatiin (Ellen Page). Magneton uskollisin kumppani Mystique (Rebecca Romijn) saa pistoksen antimutanttilääkettä, jonka jälkeen Magneto hylkää tämän kylmästi.

Jean Grey tuhoaa voimillaan opettajansa Xavierin (Patrick Stewart), joka aiheuttaa levottomuutta x-miehien riveissä. Politiikkaan on päässyt mutanttien edustaja Beast (Kelsey Grammer), joka yrittää pitää mutanttien puolta. Storm (Halle Berry) yrittää ottaa jonkinlaista johtoroolia Xavierin akatemiassa. Wolverinen (Hugh Jackman) rakkaus on kuitenkin avain Jeanin taltuttamiseen.

Uutta väriä x-miesten ryhmissä
The Last stand vajosi kehnoimmaksi X-meniksi näistä kolmesta. Koko homma pyöri oikeastaan Jean "shebitch from hell" Greyn ympärillä yhden kiinnostavimmista hahmoista, Xavierin, kuoltua. Halle Berry oli ilmeisesti kinunut lisää ruutuaikaa tähän kolmoseen, joka ei tehnyt elokuvalle hyvää. Hän ei ollut uskottava Xavierin seuraajana sekä auktoriteettina. Cyclopsin kuoltua ja Jeanin muututtua oli haettu väkisin romanttista kolmiodraamaan Roguen, Icemanin sekä Shadowcatin väliltä. Kuvio tuntui väkinäiseltä ja tekemällä tehdyltä vaikka onkin uskottavaa, että Iceman kaipasi hieman naisen kosketusta kun Rogue siihen oli kykenemätön. Hugh ja Ian toimivat edelleen sekä uusi tuolokas Kelsey "Frasier" Grammer Beastina. 

Kokonaisuudessaan turhan yksiulotteinen, mutta ihan katsottava. Seuraava X-men elokuva tehtiinkin vasta 2011, jos vuonna 2009 ilmestynyttä X-men Origins:Wolverinea ei oteta huomioon. Elokuva keskittyy aikaan ennen ensimmäistä X-meniä. Arvosteluni elokuvasta löytyy täältä

***

Ohjaaja: Brett Ratner (Rush hour, Tower heist)
Pääosissa:Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry
Kesto:104min
Valmistusmaa:Kanada, USA, UK

3 kommenttia:

  1. Ratnerin vuoksi tätä pätkää parjataan edelleenkin aika kovalla kädellä. Mutta ei tämä nyt sentäs ihan niin surkea tuotos ole, kuin nämä parjaajat ilmi antavat. Mainettaan parempi sanoisin.

    VastaaPoista
  2. Ykkös- ja kakkososat ostin aikoinaan itselleni ja ne olivat mielestäni ihan ok. Eh! Tämä kolmonen ei sytyttänyt sitten laisinkaan ja Wolverinen oma pätkä oli vieläkin vähemmän innostava. Sitten tieni niiden X-menin kanssa erkaantui, mutta tuossa aika tovi sitten luokseni hakeutui aimo nippu supersankarielokuvia ja niiden myötä iloksnei ja vaivoikseni tulivat juurikin X-menin trilogiaboksi ja Wolverinen oma pätkä, joten kai ne on uudemman kerran katseltava.

    Sivuhuomautuksena todettakoon, että yläasteella ostin eräästä romuliikkeesta suomalaisen Ryhmä-X:n numero ykkösen yhdellä markalla ja myin sen samana päivänä paikalliseen divariin 60 markalla, ja hän pisti sen esille hintalapulla 100 markkaa.

    VastaaPoista
  3. T: joo, ihan viihdyttävä!
    N: Minä taas tykkäsin siitä Wolverinen omasta pätkästä, mutta ymmärrän kyllä kuuluvani vähemmistöön asian suhteen. Kannattaa ainakin tuo x2 katsastaa, Voi vitsi, miten raaskit jonkun ykkkösnumeron myydä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.