sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 27. tammikuuta 2015

Beasts of the Southern Wild (2012)

Beasts of the Southern wild -elokuva oli ehdolla parhaaksi elokuvaksi vuoden 2013 Oscar-gaalassa. Elokuvan naispääosaa esittänyt Quvenzhané Wallis pääsi myös nuorimpana osallistujana (9v.) Oscar-gaalan historiassa ehdolle kategoriassaan. 

Hushpuppy (Quvenzhané Wallisin) elää juopon isänsä (Dwight Henry) kanssa tulvan valtaan joutuneella saarella. Paikkaa asuttaa enää kourallinen ihmisiä jotka eivät ole suostuneet jättämään kotiaan. Hushpuppy joutuu kohtaamaan karun maailman ilman kyyneliä ja hänen isänsä valmentaakin tytön itsenäiseen elämään. Isä on kuolemansairas ja haluaa että tytär pärjää yksin. 

Tyttö ja isä
Beasts of the southern wild on elokuva, josta en tiennyt mitään ennen sen katsomista. Elokuva yllättikin "juonettomuudellaan". Elokuvaa kannatteli Quvenzhané Wallisin ja Dwight Henryn vahvat roolisuorituksetMielenkiintoista oli elokuvan irrottaminen todellisen maailman maantieteellisistä paikoista ja asettaa tapahtumat kuvitteelliselle Bathtubin saarelle vaikka yhtäläisyyksiä on nähtävissä muun muassa Hurricane Katrinan seurauksiin. 

Elokuva ei tehnyt minuun lähtemätöntä vaikutusta, mutta on kiehtovaa katsoa kun lapsinäyttelijä osaa oikeasti näytellä nuoresta iästään sekä kokemattomuudestaan huolimatta. Katsomisen arvoinen. 

***1/2

Ohjaaja:Benh Zeitlin
Pääosissa:Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly
Kesto:93min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Pidin elokuvasta kovin, mutta en ole kyllä vieläkään varma, että ymmärsinkö siitä kovinkaan paljon... =)
    Wallis on hyvä, pakko myöntää, mutta suurimman vaikutuksen teki toi elokuvan ääniraita.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisesti tehty elokuva, täytyy myöntää! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.