sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 10. tammikuuta 2015

The Wolverine (2013)


Mielikuvituksekkaasti nimetty toinen Wolverinen itsenäinen elokuva X-men-sarjassa on Wolverine (The Wolverine). Aikaisemman Wolverine-leffan arvostelu löytyy täältä. Ajallisesti X-men lineaarissa Wolverine sijoittuu ennen X-men: Days of future past ja jälkeen X-men: Last stand tapahtumia

Wolverine on tappanut rakastamansa naisen Jeanin (Famke Janssen) ja näkee tästä painajaisia joka yö. Elämä on hänellä levotonta ja paikallaan pysymätöntä. Toisen maailman sodan aikaan Japanissa oleiltuaan Wolverine pelasti paikallisen sotilaan, Yashidan (vanhana:Hal Yamanouchi) , hengen ydinpommilta. Nykyisyydessä Yashida on jo vanha mies, joka on lähettänyt poikansa (Hiroyuki Sanada) tyttären Marikon (Tao Okamoto) ystävän Yukion (Rila Fukushima) hänet noutamaan Japaniin, että voisi osoittaa kiitollisuutensa. Yashida on johtavan yrityksen perustaja eikä rahasta ole puutetta. 

Japanissa Wolverinelle selviää, että Yashidalla ei ollut täysin puhtaat jauhot pussissa, koska motiivina oli halu siirtää Wolverinen parantumisen kyky itseensä. Apuna Yashidalla on myrkyllinen lääkäri-mutantti Viper (Svetlana Khodchenkova), joka vammauttaa Wolverinen parantumiskyvyn. Wolverine iskee myös silmänsä kauniiseen Marikoon, joka yrityksen perillisenä on joutunut Yakuzan silmätikuksi kateellisen sulhasen toimesta.

Wolverine kaupungin yllä Batmanmaisesti
Wolverinen vieminen Japaniin sekä kauas tutuista X-men hahmoista toi elokuvaan erillisyyden tuntua. Nyt maltoin kuitenkin odottaa myös mahdollista lisäinfoa lopputekstien jälkeen (kiitos Tuopin Last Stand -vinkin) ja sieltähän sitä tulikin. Loppukohtaus toi Magneton ja Xavierin Wolverinen luokse pyytäen häntä taistoon ihmisten tekemiä robotteja vastaan. Kohtauksella yritettiin selkeästikin sitoa irrallista Japaniseikkailua X-kokonaisuuteen.

Irrallinen tarina ei kuitenkaan välttämättä ollut huono asia. Samurai-elokuvat ovat aina kiehtoneet minua vaikka tämä ei puhtaasti sellainen ollutkaan. Myrkyllinen Viper-hahmo oli mielestäni erittäin onnistunut ja tappava naispaholainen. Taistelemaan kykenävän Yukion kohdalla olin hieman kahden vaiheilla. Toisaalta hän oli sympaattinen, mutta toisaalta hänen kemiansa ei ehkä sopinut ihan Jackmanin kanssa yhteen. Toisaalta taas romanttisten tunteiden kohde Mariko oli oikein onnistunut roolissaan. Tokio oli myös värikkäine ympäristöineen mielenkiintoinen kuvauspaikkana. 

Elokuvaa seurasi kiinnostuneena, mutta ei se kuitenkaan täysiosuma ollut. Jos tykkää Wolverinesta hahmona, niin jaksaa seurata hänen seikkailuitaan tässä taistelurytäkässä, johon oli ympätty liikaa hahmoja, joihin ei kerennyt syventyä niiden tarvitsemalla ajalla. 

***1/2

Ohjaaja:James Mangold (Vuosi nuoruudestani, Walk the line, Knight and day)
Pääosissa:Hugh Jackman, Will Yun Lee, Tao Okamoto
Kesto:126min
Valmistusmaa:USA; UK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.