sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 15. tammikuuta 2015

Iron man 3 (2013)

Iron man 3 on jatkoa kahdelle edelliselle Iron manille (1 ja 2) . Tällä kertaa eksentrinen miljonääri Tony Stark (Robert Downey Jr.) saa haasteekseen terroristina esiintyvän Mandarinin (Ben Kingsley). Mies Mandarinin takaa osoittautuu kuitenkin DNA-muuntelusta kiinnostuneeksi Aldrich Killianiksi (Guy Pierce), jonka tarjouksesta yhteistyöhön Tony aka Iron man aikoinaan kieltäytyi. 

Mukana myös ahdinkoon joutuva Tonyn tyttöystävä Pepper Potts (Gwyneth Paltrow).

Puku ja mies
Iron manissa oli ihan hauska käsikirjoitus Tonyn kuivan huumorin osalta. Ben Kingsley varasti kuitenkin hauskimman miehen roolin pienellä sivuosallaan. Muuten Iron man oli aika tasaista jymistelyä sekä sisälsi kliseisen "teknisesti taitava pikkupoika tapaa idolinsa (Iron man) ja auttaa tätä pahan kukistamisessa" -kohtauksen. Gwynethin rooli oli näyttää hyvältä sporttiliiveissä ja olla pelastettavana joista suoriutui kunnialla. Usein rooleissaan pökkelöimäiseksi jäävä Pierce oli yllättävän vakuuttava pahiksena.

En ole koskaan ollut kovinkaan innostunut Iron manista supersankarina, mutta onhan hän tavallaan ihan hauska antisankarimaisena hahmona muiden sankarien joukossa.

***

Ohjaaja:Shane Black
Pääosissa:Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow
Kesto:130min
Valmistusmaa: USA, Kiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.