sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 20. tammikuuta 2015

Mud (2012)

Mud kertoo tarinan kahdesta pikkupojasta jotka löytävät autioksi luulemaltaan saarelta nuhruisen asukkaan Mudin (Matthew McConaughey). Mudilla on hämärä menneisyys ja erossa oleva rakas (Reese Witherspoon).

Mud saarellaan
Jessus kristus kun oli tylsä elokuva. Ei ole (mitään) sen ikävämpää kuin huomata, että on menettänyt vapaapäivästään kaksi tuntia jonnin joutavalle hapatukselle. En ole yleensä muutenkaan kovinkaan innostunut pikkupoikien "coming to age" tarinoista ja näiden poikien seuraaminen oli yhtä kiinnostavaa katseltavaa kuin maalin kuivuminen seinään. Näyttelijänä kunnostautunut Matthew McConaugheykaan ei onnistunut parantamaan elokuvaa omalla panoksellaan.

Ymmärrän, että elokuva oli tarkoituksellisesti hidastempoinen, riisuttu sekä Aki Kaurismäkimäisellä dialogilla höystetty. En kuitenkaan päässyt elokuvan hikisiin red neck -tunnelmiin, niin että olisin sen maisemissa viihtynyt. 

Tylsää katsottavaa.

**

Ohjaaja:Jeff Nichols (Take Shelter)
Pääosissa:Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland
Kesto:130min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Hyvä. Koska minulta jäi tämä kesken. Päädyin samaan lopputulokseen kuin sinä ja pelkäsin jo että minussa on jotain vikaa, sillä kaikkialta kuulen pelkkiä kehuja elokuvaa kohtaan. Samoin kävin Alexander Paynen ohjaaman Nebraskan kanssa, odotin siltä paljon, sillä niin paljon sitä kehuttiin, mutta meinasin nukahtaa pystyyn sitä katsoessani, joten sen kelasin läpi, mutta tämä jäi ihan suorasti kesken ja vielä aika alkumetreille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Itsekin jäin vähän mietteliääksi, että missasinko jotain kun elokuvaa niin paljon ylistettiin...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.