sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 1. tammikuuta 2015

Monsters University (2013)

Monsterit-yliopisto (Monsters university) on jatkoa menestyneelle Pixar-animaatiolle Monsters, INC.  Jatko-osa näyttää meille Miken (Billy Crystal) sekä Sullivanin  (John Goodman) myrskyisän nuoruuden, ajan jolloin he eivät olleet välttämättä ylimpiä ystäviä. Niin Mike kuin Sullivankin ovat tahoillaan päätyneet yliopistoon opiskelemaan kuinka olla loistava monsteri. Mike on jo pienestä pitäen halunnut kyseiseen opistoon ja ulkoisen pelottavuuden puutteesta opiskelee kauhistuttavuutta sitäkin kovemmin. Kun taas Sullivan on pitänyt pääsyä yliopistoon pikemminkin syntymäoikeutenaan kauhean olemuksensa sekä tunnetun sukunsa takia.

Aluksi kaksikko ei tule toimeen, mutta kun heidät potkaistaan keskinäisen kiistelyn seurauksesta pois koulusta karmivan reksin (Helen Mirren) toimesta, niin päättävät he yhdistää voimansa kisassa kauheimman mörön tittelistä. Reksi on nimittäin luvannut, että jos Sullivanin, Miken sekä parin muun nörtin muodostama tiimi voittaa kisan, niin pääsevät kaikki opiskelemaan kauhua. 

Mike menee innoissaan kouluun
Monsterit jatkis oli ihan mukavaa katsottavaa. Kivaa oli varsinkin se, että elokuva sijoittui miltei kokonaisuudessaa kampukselle ollen jonkinlainen Nörttien koston animoitu versio eikä toistettu ykkösen kaavaa kuten monissa jatkiksissa käy. Loppuratkaisu oli myös virkistävä kun kaikki ei sujunut aivan kuin olisi odottanut. 
Äänet toimivat hyvin ja varsinkin Helen Mirrenin rehtori oli selkäpiitäkarmiva.

Parhaaksi Pixariksi tämä ei omissa silmissäni noussut, mutta ihan suotava vanhojen hahmojen uudelleenlämmittely. 

***1/2

Ohjaaja:Dan Scanlon (Tracy)
Pääosissa:Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi
Kesto:104min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.