sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Rambo: First Blood Part II (1985)

Katsoin jatko-osan John Rambon esittelevälle First bloodille: Rambo - taistelija 2 (Rambo: First Blood Part II).

Rambo (Sylvester Stallone) pääsee pois sodan aikaisen kompanjansa johtajan, Trautmanin (Richard Crenna), avulla vankilasta kun suostuu osallistumaan operaatioon, jonka tarkoituksena on pelastaa Vietnamin sodan aikana sotavangeiksi otettuja jenkkejä. Operaation johtaja Murdock (Charles Napier) tietää, että kyseessä on itsemurhatehtävä, mutta mitä Murdock ei kuitenkaan tiedä on että Rambo on viidakossa kuin kotonaan. Apua Rambo saa vihättävältä vietnamilaiselta liittolaiselta Co.lta (Julia Nickson).

Rambo pystyy ottamaan vähän virtaa
Rambo 2 on alusta loppuun tiukkaa toimintaa alusta loppuun asti ilman sen turhempaa selittelyä. Mielestäni Trautman-hahmo on parhautta. Hänen ainoa tehtävä on olla Rambon puolella ja tehdä kärkkäitä sutkautuksia hänen vaarallisuudesta:

Murdock: And if I were you... I'd never make the mistake of bringing this subject up again.
Trautman: Oh you're the one who's making the mistake.
Murdock: Yeah? What mistake?
Trautman: Rambo.

Hassua kun ennen elokuvan katsomista en muistanut siitä juurikaan mitään, mutta sitä katsoessani alkoi kaikki palautua kirkkaana mieleen. Mieleen tuli myös vastaavat kohtaukset parodiasta Hot Shots! Part deux, esimerkiksi kun Charlie Sheenin "Rambo" käytti kanaa jouskarinaan. John Ramboon ei saa tässä elokuvassa enää niin vahvaa tunneyhtyettä kuin ensimmäisessä osassa, mutta on hänen yhden miehen taisteluaan ihan viihdyttävä katsoa. Juoni on hyvin virtaviivainen eikä Rambolta hymyä paljon irtoa ja rakkauskohtauskin on suhteellisen puinen. Mutta se on Rambo se.

Sylvester Stallonen hahmo käyttää itsestään termiä "expendable" ja selittää sen Co:lle, niin että "expendable" on sellainen henkilö, joka on kutsuttu juhliin, mutta jos hän ei sitten tulekaan, niin ei kukaan tätä kaipaakaan. Mietinkin, että ottikohan Sylvester tästä Rambo 2:sta idean The Exbendables -elokuvan nimelle. 

***

Ohjaaja:George P. Cosmatos
Pääosissa:Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier

Kesto:96min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.