sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 1. maaliskuuta 2014

786/1001 Dangerous Liaisons (1988)

Katsoin elokuvan Valheet ja viettelijät (Dangerous liasons).

Rikas mariisitar Isabelle de Merteuil (Glenn Close) 1700-luvun lopun Ranskasta juonittelee ja viettelee yhdessä vanhan rakastettunsa, Vicomte Sébastien de Valmonti (John Malcovich), kanssa muiden päänmenoksi.  

Markiisitar haluaa kostaa vanhalle miesystävälleen Gercourtille, joka karkasi Valmontin rakastajattaren kanssa. Hän pyytääkin, että Valmonti viettelisi nuoren ja siveellisen luostarissa kasvatetun Cecilen (Uma Thurman), joka on sovittu morsioksi tälle Gercourtille. Valmonti ei pidä tehtävää kuitenkaan tarpeeksi haasteellisena kohteen kokemattomuuden huomioiden, joten nostaa panoksia, että viettelee myös siveellisyydestään tunnetun Tourvelin (Michelle Pfeiffer). Näistä viettelyistä Valmonti haluaa palkinnoksi yön markiisittaren kanssa.

Leikki kuitenkin kovenee kun Valmonti rakastuu Tourveliin eikä markiisitar suostu lunastamaan lupaamaansa palkintoa. 

Valehtelijat ja viettelijät sekä uhri
Elokuva huokuu laiskaa nautinnollisuutta: lavasteet, puvusteet, eleet, ilmeet ja tapahtumien kulku huokuu turmiollista nautiskelua. Glenn Close kuten John Malcovichkin pitivät koko elokuvaa hyppysissään ja pyörittelivät siinä olleita hahmoja pelinappuloinaan. Elokuva oli rehellisen paheellinen ja sen takia viihdyttävää katsottavaa. 

Elokuvan loppu on nerokas.

***1/2

Ohjaaja:Stephen Frears (High Fidelity, Dirty Pretty Things)
Pääosissa:Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Keanu Reeves
Kesto:119min
Valmistusmaa:USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.